Demirtaş'tan Bahçeli'ye: Bin misliyle aynen iade ediyorum

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 03.08.2015 - 12:39
Abone Ol google-news

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Ezilenlerin Sosyalist Partisi Sosyalist Gençlik Derneği Federasyonu'nu ziyaret etti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları;

-'Silahları susturun' bundan daha net açık bir çağrı olabilir mi? 'Çözüm masası' Silahlar susturulsun
barış olsun diye kurulmuştu.

Bahçeli'den olay yaratacak sözler: Viski içip HDP'ye oy veren şerefsizler...

Arınç'a: Alçaklık nedir, orada tespit edelim

-Zergele köyüne HDP heyetinin gitmesi kararlaştırıldı. Gidip olay yerinde katliamın yaşandığı yerde tespitler yapacaklar.

-Eğer Dışişleri Bakanlığı veya AKP yetkilileri veya Bülent Arınç arzu ediyorsa, gidip alçaklığı bizati yerinde görmek istiyorsa, buyursun gelsin. Alçaklık nedir, orada tespit edelim.

-Biz ille öyle oldu demiyoruz, gidip göreceğiz. Buyursunlar heyetimize dahil olsunlar. Raporlasınlar, Türkiye’ye de dönüp açıklasınlar. Bir kaç gün sonra da raporları açıklayacağız.Hava saldırılarında Zergele köyü bir heyet gidip olay yerinde tesbitler yapacaktır.

Bahçeli'ye yanıt

-HDP İstanbul'da üçüncü partidir. Bu Türkçe'yi doğru dürüst konuşamayan Türk milliyetçilerinden daha fazla oy almıştır. 

-Sarayın bahçesinde nöbet tutmak için mi MHP'liler, MHP seçmeni bunlara oy verdiler

-HDP İstanbul'un en fukara semtlerinden oy almıştır. Öyle üçüncü parti olmuştur. Elbette zenginler de HDP'ye oy vermiş olabilir. Hepsi bizim için çok saygındır.

-Seçmenimize küfür hakaret edene de bin misliyle de aynen iade ediyorum. Seçim öncesi hırsızdan hesap sorarız deyip, seçim sonrası hırsızın sarayında zevki sefa sürenler midir şerefli olanlar? Şeref kavramını kullanmaya kalkmasınlar, hadlerini bilsinler.

-Türkçeyi düzgün konuşamayanlardan daha milliyetçiyiz.

-KCK'nin yaptığı hiçbir açıklama bizi bağlamaz. Bizimkiler de onları bağlamaz. Onları dinlese daha iyi olur.

-90'lardaki gibi susturup, sindirebileceğiniz bir halk yok artık. Siz 90'ları çok özlüyorsunuz biliyorum ama bunun önüne geçeceğiz.

Savaş koalisyonu

-Devlet aynı devlettir. Ama halk aynı halk değildir. Siz 90'ları çok arzuluyorsunuz biliyorum. Fakat biz bu ülkede barışı tesis ederek bu niyetinizin önüne geçeceğiz. Bu konuda kararlıyız

-AKP'den köklü bir kurtuluşun alternatifi ortaya çıkmalı. HDP buna hazır. Kendimize güveniyoruz. İnşallah bu defaki seçimlerde, AKP Türkiye'nin başına bela olmaktan çıkar. Fakat şunu da duymak istiyoruz AKP yetkililerinden, kaç seçimde yenilirse yenilmiş sayıyorlar kendilerini

-7 Haziran'dan bu yana aslında bir koalisyon var, AKP - MHP savaş koalisyonu. Savaş koalisyonu kurulmuştur. Erken seçim olmalı. HDP buna hazırdır. Artık AKP Türkiye'nin başına bela olmaktan çıkar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler