Viyadük inşaatındaki işçilerden acı haber: 4 ölü

İzmir- Çanakkale Otoyolu Koyundere Mevkisi'ndeki viyadük inşaatında iskele çöktü.Harcın altında kalan 4 işçi hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 04.08.2015 - 13:47
Abone Ol google-news

<video:337321>

İzmir-Çanakkale Otoyolu Koyundere Mevkisi'ndeki yapımı devam eden viyadük inşaatında beton dökülmesi sınasında çelik konstrüksiyon iskelenin yıkılması sonucu 7 işçi yaralandı, 4 işçi ise harcın altında kaldı. Harcın altında kalan 4 işçi kurtarılamadı.

Viyadük inşaatında iskele çöktü  - FOTO GALERİ

Çöken viyadük inşaatında 1 işçinin cesedine ulaşıldı  - VİDEO

Menemen İlçesi'ne bağlı eski beldelerden Koyundere'de Gazi Mahallesi yakınındaki, İzmir-Çanakkale Otoyolu viyadük inşaatında beton dökülmesi sınasında, bugün öğle saatlerinde, çelik konstrüksiyon iskele yıkıldı. İskelenin çökmesiyle birlikte, burada çalışan işçilerden 7'si yaralanırken, 4 işçi iskele parçaları ve tonlarca harcın altında kaldı. Yaralı işçiler Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Olay yerine İzmir Büyükşehir Beledilyesi itfaiye ve AKS 110 ekipleri ile çok sayıda ambulans gönderildi. İskelenin yıkılmayan bölümünün de çökmemesi için bir vinç ile önlem alınırken, iş makinelerinin de desteğiyle enkaz altında kalan işçilere ulaşmak için görevliler çalışmalarını sürdürüyor.

BİR İŞÇİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

Enkaz altından bir işçinin cesedi çıkarıldı. Ekipler diğer 3 işçiye ulaşmak için çalışmayı sürdürüyor. İş makineleri, kırıcı ve kesici aletlerle sürdürülen arama kurtarma çalışmalarını yol inşaatında çalışan işçiler üzgün gözlerle izliyor.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

İzmir-Çanakkale otoyolunun Koyundere bölgesinde yapımı süren viyadük inşaatında beton dökümü sırasında iskelenin ve kalıbın çökmesi sonuca demir ve betonların altında kalan 4 işçiden beton pompacısı 43 yaşındaki İbrahim Yurt'un cesedi çıkarıldı. Harcın altında kalan diğer işçilerin de 40 yaşındaki Mehmet Reşit Işık, 42 yaşındaki Hakan Bilmez ve 22 yaşındaki Sefer Aslan olduğu belirlendi.

3 işçinin çıkartılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi AKS 110, AFAD, AKUT ekipleri betonu kazma ve demirleri kesme çalışmalarına devam ediyor. Şantiyede çalışan diğer işçiler gözyaşları içinde arkadaşlarının çıkartılmasını bekliyor. Bu işçiler arasında, olay anında iskelenin üzerinde olan ve son anda düşmekten kurtulan işçi 18 yaşındaki Mehmet Ülkan da var. Ülkan, olayın şokunu yaşarken, gözlerini, arkadaşlarının altında kaldığı betondan ayırmadı.

Olay yerine başka şantiyelerden gelen işçiler ise müteahhit firmaya tepki göstererek, iskelenin çelik aksamındaki cıvatalarının eksik olduğunu, bu yüzden beton dökülürken ağırlığı taşıyamadığını ileri sürdü. Bu işçilerle, şantiye görevlileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Araya giren polis tartışmayı yatıştırdı.

Viyadük ayaklarında yaşanan kaza yerine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşyeri Güvenliği ekipleri ve Emniyet'in olay yeri incleme ekipleri inceleme ve ölçümler yaptı.

Çevre sakinleri ise enkaz altındaki işçileri arama kurtarma faaliyetlerini izlemek için olay yerine akın etti. Polis sık sık, viyadüklerin altının güvenli olmadığı uyarısı yaptı.

3 İŞÇİNİN CESEDİ HARCIN ALTINDAN ÇIKARILDI

İzmir-Çanakkale otoyolunun Koyundere bölgesinde yapımı süren viyadük inşaatında beton dökümü sırasında iskelenin ve kalıbın çökmesi sonuca demir ve betonların altında kalan 4 işçiden 3'nün cesedine ulaşıldı. Enkaz yığını ve betonların altında kalan diğer işçinin de cesetinin çıkarılması için çalışmalar devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler