Silopi yanıyor: 3 ölü, 10'a yakın yaralı

Silopi'de polisin sabah saatlerinde mahallelere girmek istemesi üzerine ilçede çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiği, 10'a yakın yaralı olduğu bildiriliyor ya Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, "Keskin nişancılar var, dışarı çıkana ateş açılıyor" dedi.

Yayınlanma: 07.08.2015 - 10:30
Abone Ol google-news

<video:339527>


Fotoğraf: HDP Milletvekili Ferhat Encü, Twitter.

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde sabaha karşı mahallelerdeki hendekleri kapatmaya gelen güvenlik güçlerine, PKK'lılar tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Polisin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 3 kişinin öldüğü, 10'a yakın kişinin de yaralandığı bildirilirken, bir polisin de ağır yaralı olduğu ifade edildi. Silah seslerinin yükseldiği ilçe merkezine jandarma birlikleri de zırhlı araçlarla indi.

SİLOPİ'DE KAN DONDURAN İDDİALAR... HDP'den ilk açıklama

Silopi'ni Başak ve Barbaros mahallelerinde PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri güvenlik güçlerinin girişlerini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için bugün saat 05.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri mahallelere kepçeler ve zırhlı araçlarla gitti.

Polis ekiplerin mahallerde roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açılması üzerine polis de karşılık verdi. Çatışmada roketatarın isabet ettiği kepçe yanarken 2 kişinin öldüğü, aralarında 1 polisin de bulunduğu 10'a yakın kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

"YAŞAMINI YİTİRENLERDEN BİRİ 19, DİĞER 45 YAŞININ ÜSTÜNDE"

Silopi Belediye Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, Evrensel gazetesinden Faruk Ayyıldız'a yaptığı açıklamada, "İtfaiye araçlarını yolladık ama engel oldular, itfaiye araçlarına da ateş açıldı" diye konuştu.

"KESKİN NİŞANCILAR ATEŞ AÇIYOR"

"Yaşamını yitirenler 19 yaşlarında bir genç ve diğerinin yaşı 45’in üzerinde" diyen Aydemir, "Keskin nişancılar var, dışarı çıkana ateş açılıyor. Vekiller ile birlikte çatışmaların olduğu mahallelere girmeye çalışıyoruz ama ulaşamadık, çatışmaların olduğu mahallelere yakın bir yerde bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bu arada yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi'nde acil hastalar dışında gelen hastalar kabul edilmedi. Güvenlik güçleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, acil hastalar dışında gelenlerin girişine izin verilmedi.

Silopi'nin Başak Mahallesi'nde çatışmalar devam ederken, İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait birlikler de zırhlı araçlarla ilçe merkezine inerek, stratejik noktalarda konuşlandırıldı. Helikopterler de havadan denetim yapmaya başladı.

Çatışmalar nedeniyle halk evlerine kapandı. Çatışmanın sürdüğü mahallede bazı evlerde yangın çıktığı haberleri geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler