Patlayıcı hazırlayan terörist parçalanarak öldü

Erzurum'un Tekman İlçesi'nde PKK'li bir terörist, bomba hazırlarken, meydana gelen patlamada ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede öldü.

Yayınlanma: 10.08.2015 - 19:02
Abone Ol google-news

Olay, dün saat 04.00 sıralarında Tekman'da meydana geldi. PKK'li bir tarafından hazırlanan el yapımı bomba patladı. Patlama sonucunda yaralanan A.A., ilçede bir eve götürülerek hastaneye ulaştırılması istendi. Bunun üzerine yaralı terörist A.A. önce Çat Devlet Hastanesi'ne, ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ancak öldü. PKK'li A.A.'nın cesedi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrası Muş'un Bulanık İlçesi'nden gelen ailesine teslim edildi.

Konu ile ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi: "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler, Erzurum'un Tekman'da bir vatandaşın evine, hazırlamakta olduğu el yapımı patlayıcı patlaması sonucu yaralanan bir teröristi getirerek, hastaneye götürmesini istemişlerdir. Söz konusu yaralı terörist, götürüldüğü Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde, aynı gün saat 07.50'de ölmüştür."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler