Cemil Bayık, PKK'nin ateşkes şartını açıkladı

Kandil’de bulunan KCK yöneticilerinden Cemil Bayık: Öcalan'ın serbest bırakılırsa ateşkes ilan ederiz...

Yayınlanma: 14.08.2015 - 14:06
Abone Ol google-news

 

KCK yöneticilerinden Cemil Bayık, PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu gittiği Suriye'den açıklamalar yaptı. Bayık, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması halinde ateşkes ilan edebileceklerini söyledi.

PKK'ye yakın bir televizyona konuşan KCK yöneticilerinden Cemil Bayık, geçmişte militanlarının Türkiye'den çekildiğini, ancak bunun hiçbir çözüme hizmet etmediğini söyledi.
 
Bayık, ''Bu sorunu çözmek istemeyenlerin geliştirdiği çabalardır. Artık bunlar geride kalmıştır. Kimse ne gerillanın Kuzeyden çekilmesini bize dayatabilir, ne öyle silah bırakmasını dayatabilir. Bunlar kesinlikle gerçekleşmeyecek hususlardır'' açıklaması yaptı.
 
"MÜZAKERELERİ APO ÖZGÜR ORTAMDA YÜRÜTSÜN"
 
Bayık ateşkes konusundaki şartlarını da şu sözlerle açıkladı:
 
''Eğer Türk devleti, Erdoğan ve Ak Parti gözaltına alıp tutukladıklarını bırakırlarsa, siyasi soykırım operasyonlarını durdururlarsa, yine hava saldırıları dahil bütün operasyonlarını durdururlarsa, müzakereyle Kürt sorununun çözüleceğini kabul eder ve ilan ederlerse, tahkim edilmiş bir ateşkesi kabul ederlerse, Önder Apo'nun koşullarını düzeltirlerse, özgür şartlarda müzakerenin olmasını ve Önder Apo'nun da baş müzakereci olarak müzakereleri sürdürmesini kabul ederlerse, tahkim edilmiş ateşkesin izlenmesi için, izleme komitesini kabul ederlerse, yine müzakerelere derhal başlarlarsa, müzakerelerin sağlıklı yürüyebilmesi için üçüncü bir tarafı kabul ederlerse, biz bu koşullar yerine getirilirse hemen ateşkesi ilan etmeye hazırız.''
 
KARAYILAN: HESABINI AĞIR ÖDEYECEKLER
 
PKK'nin şu ana kadar savunma savaşı verdiğini söyleyen Murat Karayılan ateşkes çağrısına şu yanıtı verdi; "Bize karşı bir saldırı var. Karşı taraf "sizi imha ederim" diyor. Biz kendimizi savunuyoruz. Bizim savaşımız planlı ve kontrollü devam ediyor. Şunu belirtmem gerekiyor; Biz daha savaş planını devreye koymuş değiliz. Sadece misilleme eylemi yapıyoruz. Tabiki burada neler yapacağımızı anlatacak durumda değilim. Ama şunu söylemeliyim ki; bize yaptıkları bu saldırının hesabını çok ağır ödeyecekler. Bize ateşkes çağrısı yapan tüm kurumlara ve ilgili güçlere, başta Amerika'ya şunları söylemek istiyorum; savaşı başlatan biz değiliz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler