Kilis'e havan mermisi düştü

Kilis'in Seve Köyü karşısında bulunan Suriye'nin Azez İlçesi'ne bağlı Karamezra, Haraba ile Havvar Köyü'nde IŞİD ile muhalif gruplar arasında şiddetli çatışma çıktı. Sınırı aşan bir havan mermisi Ekinciler Köyü yakınlarındaki yola düştü.

Yayınlanma: 16.08.2015 - 20:07
Abone Ol google-news

Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Esselame Sınır Kapısı ile Azez İlçes'inin kontrolünü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu bölgedeki diğer muhalif gruplar ile bir araya gelerek oluşturduğu ve Fetih Ordusu ile hafta içerisinde Türkiye sınırına yakın noktada bulunan doğalgaz tesisini karargah olarak kullanan IŞİD militanlarına saldırdı. Şiddetli çatışmaların olduğu saldırı ardından 2 gündür sessizliğin hakim olduğu bölgede, bugün öğle saatlerinde yeniden silah ve patlama sesleri duyuldu.

SINIRDA TEDİRGİNLİK

Yeniden şiddetlenen çatışmalar sınır hattındaki Türk vatandaşları endişelendirirken, güvenlik güçleri de bölgede önlemlerini artırdı. Askerler sınır hattında zırhlı araçlarla önlem alırken, sivilleri de bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyardı. IŞİD militanları ile Fetih Ordusu mensupları ise birbirlerini uzun namlulu silah, havan, roket ve tanklarla hedef aldı. Silah ve seslerinin susmadığı bölgede yaşanan çatışmalar sırasında duyulan patlama seslerinin ardından yükselen dumanlar da Türkiye tarafından net izlendi.

Muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu mensuplarının bölgedeki köylerin kontrolü ele alarak, IŞİD militanlarını geriletmeyi amaçladığı öğrenilen çatışmalar devam ediyor.

TÜFEK VE HAVAN MERMİLERİ NEDENİYLE SINIRDA ÖNLEM ARTTIRILDI

Kilis'in Seve ve Ardıçlı Köyü karşısındaki Suriye köylerinde muhalifler ile IŞİD militanları arasındaki çatışmalar sırasında ateşlenen tüfek ve havanlara ait mermilerin Türkiye tarafına düşmesi sınır hattındaki köylerde endişeye yol açtı. Öğleden sonra ateşlenen çok sayıda merminin Türkiye tarafına düşmesi üzerine sınırda yoğun önlem alan askerler, sivilleri bölgeden uzaklaştırdı ve sınır hattına yaklaşılmaması konusunda uyardı.

Sınır hattına yakın noktalarda oluşturulan barikatlar ile vatandaşların tehlikeli alanlara yaklaşması engellenirken, sınırı aşan bazı mermilerin köylerdeki evlere isabet ettiği görüldü. Sınırı aşan bir havan mermisinin Ekinciler Köyü yakınlarındaki yola düştüğü öğrenilirken, seken mermilerin çalışma alanına gelmesi üzerine gazeteciler de güvenli bölgelere uzaklaşmak zorunda kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler