Hendek savaşı

Silvan'da sokak ve caddeleri hendek kazarak, barikatlarla kapatan YDP-H'lilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı, bir kişi yaralandı. Yüksekova ve Şemdinli'de de hendekler kazıldı.

Yayınlanma: 16.08.2015 - 23:28
Abone Ol google-news

SİLVAN: BİR SİVİL YARALANDI

Halk Meclisi’nin özerklik ilan ettiği Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde olaylar sürüyor. Hükümet konağı, emniyet müdürlüğü, askeri kışlalara yönelik saldırılarda 2 polis ve 2 kadın yaralanırken Selahattin, Tekel ile Mesçit mahallerinde sokak ve caddeleri hendek kazan YDG-H’liler, kimlik kontrolleri yapmış, ilçe esnafı kepenk kapatmıştı. Silvan’da önceki gece silahlar susmadı. Muhtarlar Derneği dün Hükümet Konağı önünde sağduyu çağrısı yaptı. Öğleden sonra ise Konak Mahallesi Esmerim Caddesi üzerinde, eylem yapan YDGH’lier ile güvenlik güçleri arasında olay çıktı. Bu sırada yoldan geçen Hogir Kılıç kolundan yaralandı.

ŞEMDİNLİ: POLİSTEN HALKA UYARI

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde cumartesi günü PKK’lilerin yol kapatarak hendek açması sırasında Başkomiser Ahmet Çamur’un şehit olduğu saldırıların ardından dün saat 13.00 sıralarında yine olaylar çıktı. PKK’lilerin yol kesip kimlik kontrolü yapmaya başladığı bilgisinin alınmasının ardından bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Teröristlerin, güvenlik güçlerine ateş açmasıyla çatışma çıktı. Çatışma devam ederken polis araçlarından çevredeki vatandaşlara “sokağa çıkmayın” anonslar yapıldı. PKK’lilerin hendek kazması sırasında fiber optik kabloların kopması nedeniyle Şemdinli’de internet bağlantısı kesildi.

YÜKSEKOVA: ÖZEL DÜZENEK

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde YDG-H’liler hendek kazdı. İş makineleriyle bölgeye gelen YDG-H’liler, Eski Kışla, Orman ve Mezarlık Mahallesi girişine hendeklerin yanı sıra barikat da kurdu. Yüksekova’nın bazı sokaklarına geçişe izin verilmedi. Demir kapılar, taş ve topraklarla barikat yapıp sokakları araç trafiğine kapatan YDG-H, hendek ve barikatarın hemen yanına özel düzenekli yangın söndürme tüpleri bağladılar. Ara sokaklardaki bu düzeneklerin yangın söndürme tüpü ile desteklenmiş el yapımı patlayıcı olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler