HDP’li genç İzmir’de ensesinden vuruldu

İzmir Menemen’deki HDP’nin gençlik merkezinde, partinin gençlik meclisi üyesi Murat Kaya ensesinden vurulmuş halde bulundu.

Yayınlanma: 17.08.2015 - 21:57
Abone Ol google-news



Hastaneye kaldırılan ve durumunun kritik olduğu bidirilen Kaya’yı, ailesi ve yakınları hastanede yalnız bırakmadı. Burada konuştuğumuz Kaya’nın amcası Cenap Kaya, Murat Kaya’nın yaşamsal tehlikesinin devam ettiğini, ensesinden giren kurşunun çıkarılamadığını söyledi. Saldırının gerçekleştiği alanın HDP Gençlik Merkezi olduğunu belirten Kaya, “Burası bir siyasi parti merkezi. Nasıl oluyor da o ortama silah sokuluyor? Vuran kişinin bir an önce bulunmasını istiyoruz. Olay HDP’liler arasında yaşanmış. Olay olurken en az 5-10 kişi saldırganı görmüştür. Polis şu ana kadar 3 kişiyi gözaltına aldı. Doktorların söylediğine göre Murat yaşasa bile felç kalabilir” dedi.

Polis soruşturmanın ardından olayla ilgili olduğunu düşündüğü 3 kişiyi gözaltına aldı. Olay sırasında çevrede bulunanlar, kültür merkezine dışarıdan bir saldırı olmadığını saldırgan veya saldırganların Kaya’nın yalnız olmasını fırsat bilerek içeriye girdiğini öne sürdü. Kaya’ya yakın mesafeden ateş edildiği düşünülürken, mahalleliler bölgede şüpheli kişi veya kişilere rastlamadıklarını vurguladı. Kaya’nın vurulduğu kültür merkezinde polislerin incelemesi ise sürüyor. HDP İzmir İl Başkanı Cavit Çetin de, saldırının Kaya’nın siyasi kimliğinden kaynaklanmadığını öğrendiklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler