Artık İspanyollar koruyacak

ABD ve Almanlar'ınki gidince, bölgeyi İspanyol Patriotları koruyacak.

Yayınlanma: 18.08.2015 - 12:41
Abone Ol google-news


Türkiye'de 3 ayrı yere kurulan Patriot Hava Savunma Sistemi'nden Almanya'nın Kahramanmaraş'takini ve ABD'lilerin de Gaziantep'tekini çekme kararının ardından, sadece Adana'da İspanyollar'a ait olan savunma füzeleri kalacak. Değişiklik olmazsa bu füzeler, 4 ay daha bölgeyi korumaya devam edecek.

Türkiye'nin NATO'dan talep etmesiyle 2013'te Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep'e kurulan Patriot Hava Savunma Sistemleri, iç savaşın devam ettiği Suriye'den bölgeye gelebilecek hava saldırısına karşı konuşlandırılmıştı. ABD'lilerin Gaziantep'e, Almanların ise Kahramanmaraş'a kurduğu füze sistemleri 2.5 yıldır bölgeyi olası füze tehdidine karşı koruyor. Aynı dönemde Adana'da Korgeneral Recai Engin Kışlası ve İncirlik Üssü içine de Hollanda'ya ait olan sistem konuşlandırılmıştı. Ancak Hollanda, 26 Ocak 2015'te görevi İspanya'ya devretti. İspanya, Adana'da Korgeneral Recai Engin Kışlası içine yönleri Ortadoğu'ya çevrilecek şekilde bir bataryaya bağlı 10 füze rampası kurdu. ABD'lilerin ve Almanların ayrılmasıyla, Türkiye'de Patriot Sistemi, sadece koalisyon uçaklarının da kullanımına açılan İncirlik Üssü'nün bulunduğu Adana'da olacak. İspanyolların değişiklik olmazsa, 2016 Ocak ayına kadar Adana'da kalması bekleniyor.

SANCHEZ: 1 YIL KALACAĞIZ

Devir teslim sırasında açıklama yapan İspanya patriotlarından sorumlu Yüzbaşı Luis Burgos Sanchez, 1 yıl kalacak şekilde bölgeye yerleştiklerini söylemişti. Sanchez, "10 füze rampamız var. Her rampada 4 füze bulunuyor. Balistik füze tehdidine karşı hazırız. 70 kilometreye kadar etkili bir sistem. 1 yıl burada kalacak şekilde geldik. 150 kişilik personelimiz var. Bir bölümü sistemin yanında diğer bölümü de İncirlik Hava Üssü'nde bulunacak. Adana'nın güvenliğini sağlamak için buradayız. Türkiye Cumhuriyeti askerleri ile işbirliği içinde çalışıyoruz" demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler