Lice'de şehit sayısı 3'e çıktı

Lice ilçesinde akşam saatlerinde çıkan çatışmada 2 asker daha şehit oldu. Öğle saatlerinde aynı bölgede çıkan çatışmada uzman çavuş Muhammet Tufan'ın şehit olmuştu.

Yayınlanma: 18.08.2015 - 15:06
Abone Ol google-news

<video:347737>

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde öğle saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan ve uzman çavuş Muhammet Tufan'ın şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı çatışmanın ardından bölgede akşam saatlerinde çatışmalar yeniden şiddetlendi. Saat 21.00 sıralarında aynı bölgede yaşanan çatışmada 2 asker daha şehit oldu. Şehit olan askerlerin sayısının 3'e yükseldiği bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

Şehit askerleri için sabah saat 09.00'da Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlenecek.

Genelkurmay'dan açıklama

SOKAĞA ÇIKMANIN YASAK OLDUĞU SİLVAN'DA ÇATIŞMA

Diyarbakır'ın Silvan İlçe

si'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri yaklaşık 10 gün önce güvenlik güçlerinin girişini engellemek için ilçenin Selahattin, Tekel ve Mesçit mahallerinde sokak ve caddelere hendek kazıp, barikatlarla kapattı. Ellerinde uzun namlulu silah bulunan ve barikatları patlayıcı yerleştirerek tuzaklayan PKK'lılar, sokaklarda kimlik kontrolü yaptı. Grup, barikatı kaldırmak isteyen güvenlik güçleri ile çatışmaya da girdi. YDG- H'liler bir süre önce de olaylar yüzünden hizmet verilemeyen Tekel Mahallesi'nde bulunan 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nin bahçesinde direkteki Türk Bayrağı'nı indirip yerine PKK flaması astı.

ÖZERLİK AÇIKLAMASI YAPILDI  

Ardından DBP Silvan İlçe Başkanı Barış Gülenyüzlü, 3 gün önce Mesçit Mahallesi Azizoğlu Meydanı'nda yaklaşık 300 kişi ile birlikte yaptığı açıklamada sözde 'özerklik' ilan ettiklerini ileri sürdü.

Gülenyüzlü, "Biz Ankara'dan yönetilmek istemiyoruz. Bu yüzden kendimizi ve kentimizi öz yönetimimizle yönetmek istiyoruz" dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ, OPERASYON BAŞLADI

Diyarbakır Valiliği 10 gündür olayların sürdüğü Silvan İlçesi'nde bugün saat 01.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede yaklaşık 700 kişiden oluşan güvenlik güçleri hendekler ve barikatlarla yol kapatıp, sağlık hizmetini engelleyip ilçede güvenlik güçleriyle çatışmaya giren teröristlere yönelik gece operasyon başlattı.

Operasyon sırasında güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, 2 PKK'lı yaralandı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 1'i öldü, diğerinin tedavisi sürüyor.

DBP ÇAĞRI YAPTI, MİLLETVEKİLLERİ İLÇEYE GİTTİ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı da yazılı açıklama yaparak, güvenlik güçlerinin operasyonun 'halka saldırı' olduğunu iddia etti. Parti yandaşlarının Silvan'a gitmeye çağrıldığı açıklamada, "Silvan ilçemizde dün geceden beri güvenlik güçlerinin halka yönelik saldırısı artarak devam etmektedir. Olası bir katliamın önüne geçmek için başta Silvan'a yakın yerleşim yerlerinde oturan halkımız olmak üzere tüm halkımızı Silvan'a gitmeye çağırıyoruz" dedi.

DBP'nin çağrısının ardından HDP milletvekilleri ve partili belediye başkanlarından oluşan bir grup, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silvan'a gitmek üzere yola çıktı. Heyette HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Çağlar Demirel, Sibel Yiğitalp, Ziya Pir, Edip Berk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile ilçe belediye başkanları ile HDP ve DBP il yöneticileri yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler