Diyarbakır'da operasyon: Belediye başkanlarına gözaltı

Diyarbakır'da bu sabah düzenlenen operasyonda DBP'li Sur ve Silvan ilçe belediye başkanları ile parti yöneticilerinin gözaltına alındığı bildirildi..

Yayınlanma: 19.08.2015 - 09:10
Abone Ol google-news

DİYARBAKIR merkez Sur İlçesi ile Silvan İlçesi'nde sözde 'özyönetim' iddialarıyla ilgili olarak polisin düzenlediği operasyonda, bu ilçelerdeki belediye eş başkanları gözaltına alındı.

Güneydoğu'da birçok kentte çeşitli tarihlerde DBP tarafından ilan edilen sözde 'öz yönetim' açıklamalarıyla ilgili olarak Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. Sur Belediyesi Eşbaşkanları DBP'li Seyid Narin ve Fatma Şık Barut, Silvan Belediye Eşbaşkanları Yüksel Bodakçı ve Melikşah Teke gözaltına alındı.

HDP: Seçilmiş yerel yöneticilere yönelik gözaltıları durdurun 

Lice ve Silvan'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Operasyonda DBP Sur İlçe Eş Başkanı Ali Rıza Çiçek ve bir çok DBP'linin gözaltına alındığı belirtildi.

'ÖZ YÖNETİM' AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI
 
15 Ağustos'ta Silvan Halk Meclisi adına açıklama yapan DBP Silvan İlçe Eşbaşkanı Barış Gülenyüzlü, "Biz Ankara'dan yönetilmek istemiyoruz. Bu yüzden kendimizi ve kentimizi öz yönetimimizle yönetmek istiyoruz. Ve tabiî ki de yöneteceğimiz bu alanda bu halkın önderi olan Önder Apo ile bu sistemi uygulayacağız. Bu bizim en meşru hakkımızdır. Önder Apo'nun özgürlüğü Kürdistan halkının özgürlüğüdür. Bizler Farqîn'de yaşayan seçilmişlerin Demokratik Kent Meclisi olarak faşizan ve meşru olmayan rejime karşı toplumun öz yönetimi olarak kendimizi beyan ediyoruz" diye açıklama yapmıştı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon