Rabia Teyze valiyi horona çağırdı

Yeşil Yol projesi kapsamında Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Samistal yaylasında çalışmalara geçen perşembe günü yeniden başlanması Rize’de çevreciler ve yöre halkı tarafından Rize Valiliği önünde protesto edildi.

Yayınlanma: 24.08.2015 - 23:50
Abone Ol google-news

 

“Bak işte yaklaşıyor fırtına” pankartıyla tulum eşliğinde valilik önünde yapılan eyleme “Devlet kimdir? Halkım ben halk. Devlet benim sayemde devlettir” sözleriyle direnişin simgesi olan Rabia Teyze de destek verdi. Rabia Teyze “Yaylamızın sahibi biziz. Askeri, komutanı, hâkimi, hükümeti biziz. Vali bizim sayemizde buradadır. Biz ayağına kadar geldik. O da çıksın bizimle horon oynasın” dedi. Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın ise memleketi Sakarya’da yıllık iznini kullandığı belirtildi.

Sayın Vali...

Fırtına İnisiyatifi adına açıklamayı okuyan Heva Reyhan, “Adına yeşil yol denen bu yolu ve bunun peşinden gelecek yapılaşmayı, madenciliği ve rantiye turizmini reddediyoruz. Devletin korumakla yükümlü olduğu yerleri tahrip etmesine, satıp savmasına karşın vadiyi halk olarak biz koruyoruz. Biz dağda 45 gün nöbet tutan, şiddeti reddeden barışçıl insanlarken; üzerimize sabaha karşı saat 3 buçukta savaşmaya hazır bir bölük asker gönderildi. Dağı taşı asker, çevik kuvvet polisi sardı. Bize, ‘devletin kararlılığını göstermek için buradayız’ dediler. Biz de kendilerine aynı yanıtı verdik: ‘Biz de Samistal’ı, Kavron’u ve Kaçkarları korumaya kararlıyız. Sayın Vali’ye sesleniyoruz; devlet biziz, halktır Sayın Vali. Toplum varsa, biz varsak devlet de bizim sayemizde var olabilir. Bizim vergilerimizle maaşlarınız ödeniyor. Ve yine bizim vergilerimizle jandarmayı, polisi dağa gönderiyorsunuz. Hukuk arayanlara ordu gönderilmez, silah gösterilmez Sayın Vali! Sizin hukuksuz davranışlarınızı, mücadelemizle hukuka çekiyoruz Sayın Vali” diye konuştu.

Bizim evladımız

“Havva Ana” lakaplı Özcan, “Validen rica ediyoruz jandarmayı yaylamızdan çeksin. O iş makinelerini yaylamızdan indirsin. Jandarma oraya geldi hepsi bizim evlatlarımızdır. Biz onlara zarar vermeyiz ve zarar görmek de istemeyiz. Gelsin Vali bizimle konuşsun. Biz kötü insanlar değiliz. Biz olmasaydık Rize Valisi burada olamazdı. Biz ayağına kadar geldik. O da çıksın bizimle horon oynasın. Korkmasın bizden biz kötü insanlar değiliz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler