Benim esnafım yorumu

Independent gazetesi sosyal medyada fenomen olan İrlandalı turisti Ali İsmail’li, Gezi’li, Erdoğan’lı bir Türkiye analiziyle internet sitesine taşıdı.

Yayınlanma: 26.08.2015 - 22:23
Abone Ol google-news
<video:352575>

Aksaray’da su almak için girdiği büfede esnafla çıkan tartışmada, yaklaşık 15 kişinin saldırısına uğrayan irlandalı turist yumruklarını konuşturarak, esnafı tek başına dövdü. Sosyal medyada fenomen haline gelen turistin, Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dobbous olduğu belirlendi.

Aksaray’da bir otelde kalan ve profesyonel boksör olduğu öğrenilen Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dobbous, su şişelerini yere düşürünce dükkân sahibiyle tartışmaya başlıyor ve birbiri ardına gelen sopa-sandalye darbelerine karşı yumruklarını konuşturarak dakikalarca mücadele ediyor. Olay başta İngiliz basını olmak üzere önde gelen pek çok yabancı haber sitesinde de yer buldu.

İngiltere’de yayınlanan Independent gazetesi videonun fenomen haline gelmesi hakkında şu yorumlarda bulundu: “Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları İrlandalı turistten beklenmeyen bir kahraman gibi bahsettiler. Turiste eleştirilerden ziyade olumlu tepkiler geldi. Bu tepkinin altında yatan mazlumun yanında olma gibi basit bir sebep değil. Esnaf, Türkiye’deki aşırı solcularla Erdoğan yönetimindeki muhafazakâr hükümetin arasındaki ayrışmanın sembolü. Esnaf, Gezi Parkı olayları sırasında hükümeti protesto eden göstericilere saldırmaları ile anılıyor. Ali İsmail Korkmaz’a ölümcül bir dayak atan sanıklar arasında, fırında çalışan esnaf da vardı. 2014 yılında Erdoğan’ın esnafa destek verdiğini ima etmesi öfkeye yol açtı. Ali İsmail Korkmaz davası sürerken, Erdoğan “Benim esnafım gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır” açıklamasında bulunmuştu.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler