'Yaramız kabuk bağlamıyor'

Çiçek tezgâhında aşırı hızla kaldırıma çıkan arabanın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Emin Kaya’nın ailesi adalet arıyor.

Yayınlanma: 28.08.2015 - 22:45
Abone Ol google-news

Bağdat Caddesi’nde çiçek tezgâhında uyurken, aşırı hızla kaldırıma çıkan aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Emin Kaya’nın (34) ailesinin acısı gün geçtikçe katlanıyor. Adalete olan güvenleri sarsılıyor. Mehmet Emin’i öldüren sürücü, 51 gündür yakalanmadı. Şüphelinin, babasının ekonomik gücü nedeniyle korunduğunu söyleyen kardeş Cengiz Kaya, “Annem, sakinleştiriciyle ayakta duruyor. Babam, biraz olsun unutmak için pazarcılığa döndü. Yaramız kabuk bağlayamıyor” diyor. Kaya, soruşturmanın geldiği aşamayı ve şikâyeti geri almaları için yapılan baskıları Cumhuriyet’e anlattı. Sosyal bilgiler öğretmeni Cengiz Kaya (32), ailenin 3. çocuğu. Süreci ondan dinledik:

Baş sağlığı dilemediler

Karşı taraftan bir kişi bile bize baş sağlığı dilemedi. Şikâyetimizi geri almamız için birilerini araya soktular. Başbakan danışmanıyım, Suadiye Camisi’nin imamıyım diyen, aslında karşı tarafın adamı olan kişilerden telefonlar aldık. Bu teklifler bize çok ağır geldi. Tekrar tekrar yaralandık. Biz, doğrudan insan olarak kendilerinden bir başsağlığı dileği beklerdik. Maddi güçle bizi satın almanın yollarını aradılar.

Acımız tazeleniyor

6 kardeşiz. En büyüğümüz abimdi. İktisat mezunu. Düşük maaşla çalışmak istemediği için çiçekçiliğe devam etti. Acımız her gün tazeleniyor. Hiç kimse kanunların önünde olmamalı.

Arama kararı çıkmadı

Avukatlarının açıklamalarına bakın: “Şu gün teslim olacak, yok bugün olmayacak.” Şımarıklık, hadsizlik ne derseniz deyin. Bu gücün kaynağı ne? Yakalama kararı çok geç çıktı, bu da ciddi şüphe uyandırıyor. Anneme üzülmesin diye haberleri izletmiyoruz. Çok zor bir durum, daha acımızla yüzleşemedik.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler