Erbakan’ın yalısı 60 milyona satılık

Necm ettin Erbakan’ın Kanlıca’daki yalısı 21 milyon dolara (60 milyon TL) satışa çıkarıldı. 2. derece tarihi eser olduğu için yalıyı alacak kişi, alım satım ve emlak vergisi ödemeyecek. Selahattin Beyazıt’ın Kandilli’deki yalısını ise Tekstilbank 50 milyon TL’ye aldı.

Yayınlanma: 31.08.2015 - 01:22
Abone Ol google-news

Rahmetli Necmettin Erbakan, partisi kapatılırsa, mallara el konulmasın diye, tüm tapuları ailesine ve kendisi üzerine yaptırıyordu. Parti de biliyordu bunu.

Bu arada nasıl olduyla, İstanbul Boğazı’nda da bir yalı alınmıştı.

Yalıların en pahalı olduğu semt olarak bilinen Kanlıca’daki bu yalı, Erbakan Hoca “Hakk’a yürüdükten” sonra bir hayli tartışma konusu oldu.

Erbakan’ın çocukları, yalıyı birbirlerine kaptırmamak için davalar açtılar.

Sonuçta yalının tapusu, Erbakan’ın kızı Elif Hanım’la evli damat Mehmet Altınöz’de çıktı.

Rahmetli işadamı Şeyhmus Tatlıcı’dan 810 bin TL’ye Kasım 1999’da satın alınan yalının, Mart 2006’da Damat Mehmet Altınöz’e 1 milyon TL’ye satıldığı anlaşıldı.

İşte bu yalı, bugünlerde 21 milyon dolara (yani neredeyse 60 milyon TL) satışa çıkarılmış.

Kanlıca’daki bir emlakçı, yalıya sessiz sedasız müşteri arıyor.

2. derece tarihi eser olduğu için yalıyı alacak şanslı vatandaş, alım satım vergisi ve emlak vergisi de ödemeyecek.

Herkese ve özellikle de komşuları Rıza Sarraf’a duyurulur.

Rıza Sarraf’ı özellikle yazdık, çünkü Sarraf ile eşi Ebru Gündeş’in, kaçak kat çıkıp, kaçak asansör eklediği şimdiki yalılarıyla Erbakan’ın yalısı arasında sadece 4 yalı var.

Yalının fiyatının Mart 2006’dan bu yana 9 yılda 60 kat arttığına ve 1 milyondan 60 milyon liraya çıktığına da dikkat çekelim.

Ama maliye, yalıdaki değer farkından ötürü hiç gelir vergisi alamayacak. Çünkü yalıyı damat bey 5 yıldan çok önce, 9 yıl önce almış gözüküyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler