Evin içinde bile güvende değiliz

Şırnak ’ın Silopi ilçesinde eski Belediye Başkanı CHP’li Neşet Ökten’in yeğeni Fatma Ay, keskin nişancılar tarafından boğazından vurularak öldürüldü, 17 yaşındaki kızı Berfin Ökten ise ağır yaralandı. Silopililer, “Sokaklarda katliam var. Her gün ateş ediliyor. Evde bile kendimizi güvende hissetmiyoruz” diyor.

Yayınlanma: 31.08.2015 - 22:58
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde bir PKK’li ile 2 YDG-H’linin polis tarafından öldürülmesi ve bir polisin şehit olmasının ardından önceki gece evlerinin damında uyuyan CHP’li eski belediye başkanı Neşet Öktem’in yeğeni 55 yaşındaki Fatma Ay eskin nişancılar tarafından vurularak öldürüldü. 17 yaşındaki kızı Berfin ise ağır yaralandı. İlçedeki yaygın kanıya göre ise ateş edilen yer, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği. Ateş eden ise bu mevzide gizlenmiş keskin nişancı. Neşet Ökten “Kimin yaptığını bilmiyoruz, ama kim yaptı ise bu benim için kan davasıdır. Tek söyleyeceğim şu: ‘Ey Ankara neredesin?’ diye konuştu.

Zap Mahallesi’nde her yer hendeklerle kazılmış durumda. Sokak başlarına baştan başa gerilmiş brandalar asılmış. Baklise Tankan adındaki kadın, brandayı keskin nişancıların korkusuyla mahallelinin astığını söylüyor. Gözyaşlarıyla konuşan Tankan “Nişancılar her tarafta bizi gözetliyor. Bir çok genç sokaklarda keskin nişancılar tarafından vuruldu” diye konuştu. Nezahat Tankan adındaki kadın da “Çocuklarımızı artık oyun için sokağa göndermiyoruz. Evin avlusunda oynuyorlar ama o da güvenli değil.” dedi.

Cumartesi gecesi polisle girdikleri çatışmada öldürülen YDG-H üyesi Halil Can ve Ali Ödük için dün caneze düzenlendi. Törene katılan HDP’li Ferhat Encü, “AKP hükümeti bu halktan ne istiyor? Halkın iradesine saygı duymayan hükümete karşı bu halkın da saygısı olmaz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler