Kıbrıs'a gidemeden Anamur'da yakalandılar

Suriye'deki iç savaştan kaçan 34 kişiyi Kıbrıs'a götüreceği yönünde anlaşan insan kaçakçıları, mültecileri Mersin'in Anamur İlçesi'ne bırakıp ortadan kayboldu. Suriye'den tekne ile Anamur'a gelen mülteciler, kendilerini Kıbrıs'a götürecek tekne gelmeyince jandarma tarafından yakalandı.

Yayınlanma: 01.09.2015 - 09:44
Abone Ol google-news

İç savaştan kaçan 34 mülteci, Kıbrıs'a gitmek için insan kaçakçılarıyla anlaştı. Suriye'den bir tekne ile yasa dışı yoldan Anamur'un ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Uçarı mevkiine getirilen içinde çocukların da bulunduğu 34 mülteci, kıyıda kendilerini Kıbrıs'a götüreceği söylenen tekneyi beklemeye başladı.

Mültecilerin Anamur'da olduğu istihbaratını alan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, harekete geçti. Kendilerini Kıbrıs'a götürecek tekneyi beklerken bir anda karşılarında jandarmayı gören Suriyeli mülteciler, gözaltına alındı.

Sağlık kontrolleri midibüste yapıldı

Demirören Jandarma Karakolu'na getirilen mülteciler, kimlik kontrollerinin ardından muayeneden geçirilmek üzere Anamur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bilinmeyen bir nedenle hastane içerisine alınmayan Suriyeli mültecilerin sağlık kontrolleri, midibüsün içinde yapıldı. Mülteciler, sağlık kontrolünden sonra Mersin Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler