Çocuğun ismi evliliklerini bitirdi

İstanbul’da yaşayan 16 yıllık çiftin evliliğini, 4’üncü çocuklarının ‘isim kavgası’ bitirdi.

Yayınlanma: 01.09.2015 - 13:05
Abone Ol google-news

Mustafa Y., tek kız evladı olan 4’üncü çocuğuna annesinin adı ‘Cemaliye’yi koymak istedi. Eşi Fatma Y. ise buna karşı çıkıp gizlice ‘Merve’ adını verdi. Evi terk eden koca, İstanbul Aile Mahkemesi’ne bir dilekçe vererek açtığı boşanma davasında 16 yıllık evliliklerinin bitirilmesini istedi.

Habertürk'ün haberine göre eşi Fatma Y. ise karşı dava açarak, 100 bin TL tazminat ile çocuklarının velayetini talep etti. Fatma Y., dilekçesinde eşinin kumar oynadığını, alkol aldığını, çocuklarını sürekli dövmeye başladığını ileri sürerek, son doğan kız çocuklarına eşinin ‘Cemaliye’ adını koymak istediğini ifade etti.

‘BABA OLARAK HAKKIM’

Biri kız 4 çocuk annesi olan Fatma Y., “Çocuklarım kız kardeşlerinin isminin Merve olmasını istedi. Eşim evi terk etti. Aramızda geçimsizlik yok. Problemleri eşim yaratıyor” dedi. Kadın, eşinin açtığı boşanma davasının reddini istedi. Mustafa Y. ise “Son çocuğumun ismini ‘Cemaliye’ koymak istedim. Babası olarak bu benim hakkım. Bu nedenle eşimle tartıştık. Evden ayrıldım” diye konuştu. Boşanma davasının kabul edilmesini isteyen ve kredi kartı borçları bulunduğunu, maddi durumunun iyi olmadığını söyleyen Mustafa Y.’nin tanık olan kardeşleri Nail Y. ve Mevlüt Y. de ağabeylerinin yıllardır bir çocuğuna annesinin adını vermek istediğini, kız çocuğu dünyaya gelince bu arzusunu yerine getirmek istediğini ancak yengelerinin karşı çıktığını anlattı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler