Sınıra ateş: 1 şehit

IŞİD kontrolündeki bölgeden Kilis sınırında devriye gezen askerlere ateş açıldı. Bir asker şehit olurken bir askerle irtibat kesildi. Muharebe Arama Kurtarma timleri bölgede arama yapıyor.

Yayınlanma: 01.09.2015 - 19:15
Abone Ol google-news

MİT DEVREYE GİRDİ, ASKER ARANIYOR

Türkiye Suriye sınrının Kilis bölgesinde çıkan çatışmada bir askerle “irtibatın kesilmesi” üzerine bölgeye Özel Kuvvetler bünyesinde bulunan Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timleri sevk edildi. Edinilen bilgilere göre; birlikler MİT’le eşgüdüm içinde bölgede arama yapıyor. MAK timlerinin çatışma bölgesinde zaman zaman sınırın Suriye tarafına da geçtikleri dile getiriliyor. Askeri kaynaklar, sınır birliklerine ateş açanların IŞİD militanları olduğu yönünde teyit edilmiş bilgi bulunmadığını, gece ilerleyen saatlere kadar arama kurtarma faaliyetlerinin süreceğini dile getirdiler. Kaynaklar, MİT’in bölgede çatışmanın tarafını ve kayıp askerin yerini belirlemek için tespit çalışmalarını sürdürdüğünü de belirtti.

Kilis’in sınır hattındaki Ardıçlı köyü yakınlarında devriye gezen askerlere IŞİD kontrolündeki bölgeden ateş açılması sonucu1 asker şehit oldu, 1 asker ise kayboldu. Kilis Valisi Süleyman Tapsız, askerlerin üzerine kaçakçılar tarafından ateş açıldığını savundu.

Kilis’in Suriye sınırında bulunan Ardıçlı köyü yakınlarında Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli askerlerin dün saat 18.15 sıralarında sınırda devriye görevi yaptıkları sırada Suriye’deki IŞİD kontrolündeki bölgeden ateş açıldı. Saldırıda yaralanan 1 asker, kaldırıldığı hastanede şehit oldu, 1 askerin ise kayıp olduğu açıklandı. Kilis Valisi Süleyman Tapsız, hastaneye giderek yetkililerden bilgi aldı. Vali Tapsız, burada yaptığı açıklamada, “saat: 18.00 sıralarında Şehit Mehmet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerimize Suriye tarafından Türkiye’ye geçen kaçakçı grubu tarafından ateş açılıyor ve çatışma çıkıyor. Bir askerimiz maalesef şehit oldu, bir askerimiz de kayıp. Bununla ilgili incelemelerde devam ediyor. Bu bölge DEAŞ’ın (IŞİD) kontrolünde olan bir bölgedir” dedi.

AKP milletvekili Polat: Terör olayı

AKP Kilis Milletvekili Reşit Polat, “Şehit Akçakale nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem. Milletimizin başı sağ olsun. Bu tür terör olayları her zaman var. Allah milletimize güç versin. Acı kaybımız. Ruhu şad olsun” dedi.

TSK: IŞİD kontrolündeki bölge

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan açıklamada ise “1 Eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ terör örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir” dedi.

Cerablus’ta art arda patlamalar

Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Halep kentine bağlı ve IŞİD’in kontrolündeki Cerablus’ta dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle art arda 2 büyük patlama meydana geldi. Karkamış’a yakın noktada meydana gelen patlamanın ardından dumanlar yükseldiği görülürken, sınırın Türkiye tarafında güvenlik güçleri teyakkuz haline geçti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler