Sıra basının tatilinde mi?

Basın İlan Kurumu’na ait Bayramoğlu’ndaki tatil köyünün zarar ettiği gerekçesiyle elden çıkarılmak istendiği ileri sürüldü. Değerli arazinin peşkeş çekilmesinden endişe ediliyor.

Yayınlanma: 01.09.2015 - 19:40
Abone Ol google-news

Basın İlan Kurumu’na ait Bayramoğlu’ndaki tatil köyünün zarar ettiği gerekçesiyle elden çıkarılmak istendiği ileri sürüldü. Değerli arazinin peşkeş çekilmesinden endişe ediliyor

B.İ.K Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ertem’in genel kurul üyeleri arasından görevlendirdiği denetçiler tarafından 2015 yılının Ocak-Haziran aylarını kapsayan bir rapor hazırlandı. Raporda tatil köyü gelirinin 887 bin lira, giderinin 3 milyon 39 bin lira olduğu tespiti yapılarak zararın 2 milyon 152 bin lira olduğuna dikkat çekildi. “Tatil köyü işletmenin” Basın İlan Kurumu’nun ana görevi olmadığı belirtilen raporda, tatil hizmetlerinin fiyatlarındaki nispi ucuzlamanın dikkate alınarak, tatil köyü işletmesinin faaliyetine devam edilip edilmeyeceğinin ciddi biçimde sorgulanması istendi.

Rapor güvenilir değil

Basın tatil köyünün zarar ettiği yönündeki rapora itiraz eden Basın İlan Kurumu İlan Prodüktörleri Temsilcisi Bülent Şimşek “Tatil köyünün zarar tablosu içine bütün sene yapılan harcamalar ve emekliliği gelmiş personelin tazminat giderini de koyuyorlar. 3 ay açık kalan bir yerde bütün senenin harcamasını göstererek yanıltma yapıyorlar. Eğer güvenilir bir rapor çıkarılacak ise haziran, temmuz, ağustos aylarını kapsayan bir gelir-gider raporu çıkarılmalı” diye konuştu.

Yaklaşık 2 ay önce Bayramoğlu’ndaki tatil köyünün arazisi ölçülerek değer tespiti yapıldığını ve toplantıda da bazı üyelerin tatil köyünün satılabileceğini dillendirildiğini anlatan Şimşek, “Tatil köyünün arsası bugün milyonlarla değil milyarla ölçülecek değerde çok kıymetli bir arsa. Önümüzdeki günlerde bu civara yapılacak bir marina da var, böylece arsa değeri çok daha katlanarak artacak. Öyle bir oyun tezgâhlanıyor ki; sadece yaz aylarında hizmet veren tatil köyünü önce 12 ay hizmete açtılar. Yarın da burası kâr etmiyor, haydi satalım diyecekler. Bir bakmışsın yandaş bir kişi veya kuruma gitmiş, en çok bundan korkuyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler