HDP'li Tan: Seçimleri boykot etmemizi PKK'nin bir kanadı ile Erdoğan istiyor

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP’nin seçimleri boykot etmesini PKK’nin bir kanadı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istediğini söyledi.

Yayınlanma: 02.09.2015 - 11:24
Abone Ol google-news

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a konuşan Altan Tan, “Kandil sizden seçimleri boykot etmenizi mi istiyor?” sorusuna, “Çok fazla eğip bükmeye gerek yok. Bazı açıklamalardan çıkarılan netice bu. Ama bu topyekün Kürt hareketinin kararı mıdır yoksa belli bir kesimin kararı mıdır? Buna bakmak lazım. Mesela ben Öcalan’ın böyle bir şeyi doğru bulmayacağı kanaatindeyim. Şöyle bir baktığımızda PKK’nin bir kanadının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir hesabı var.” cevabını verdi.

PKK’nin  Ceylanpınar'ı niye üstlendiğini anlayamadık

“Çatışma nasıl başladı? Size göre çatışmayı başlatan somut olay hangisi?” sorusu üzerine Tan, “Önce Suruç’ta korkunç bir katliam oldu. Hemen ardından Ceylanpınar’da gencecik 2 polis, yataklarında kurşunlanarak katledildi. Çok profesyonel bir eylem. PKK bu eylemi ne hikmetse önce üstlendi, sonra tekrar reddetti. Suruç da Ceylanpınar da düğümdür. Bu iki olay, aynı yerden yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Altan Tan, “Peki ama PKK niye üstlendi bu cinayeti?” sorusunu da, “Bizim anlamadığımız nokta da bu.” diye cevapladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler