Koşullar kötü ama sandıklar kurulmalı

Ankara’da bölgede 7 Haziran seçimi için güvenli ortam olmadığı ve seçimin ertelenebileceği yönünde yorumlar yapılırken DBP’li, CHP’li ve AKP’li belediye başkanlarının büyük kısmı, çatışmalı ortamın seçim güvenliğini zorlaştırdığını ancak sandıkların kurulması gerektiğini söyledi. Başkanlara göre sandık taşıma ve özel güvenlik bölgeleri seçim sonuçlarını tartışmalı hale getirebilir.

Yayınlanma: 02.09.2015 - 22:59
Abone Ol google-news

Bölgedeki belediye başkanları, çatışmaların seçim güvenliğini zorladığını ancak sandıkların kurulması gerektiğini söyledi.

Gültan Kışanak (Diyarbakır / DBP): Halk olarak seçimlerin yapılması konusunda ısrar etmeliyiz. İklim, seçimlerin yapılamayacağı bir hale gelirse olabilecekleri düşünmek dahi istemiyorum. Güvenli bölgeler adı altında bölgelede sivillerin girişinin yasaklanması buralara sandık da kurulamayacağı anlamına geliyor. Sandıkların güvenlik güçleri tarafından kuşatılması yanlıştır.

Sırrı Sakık (Ağrı / DBP): Olağan rejimlerin olmadığı yerde nasıl seçim yapılacak? Bölgenin birçok yerinde yasak bölgeler var. Hele hele HDP’nin baraj altında bırakılması için bu oyunların oynandığı düşünüldüğünde, siyaset kurumu bunu tartışmalı.

Serhat Kadırhan (Şırnak / DBP): Cumhurbaşkanı’nın seçimleri iptal ettirmek gibi bir niyeti yok. Aksine seçimleri çok arzuluyor. Ancak açıkladığı gibi eğer sandıkların etrafında güvenlik güçleri çember oluşturacaksa, sandıklara müdahaleye zemin hazırlayacak şekilde güvenlik güçlerini devreye koyacaksa, o zaman seçim sonuçları şaibeli hale gelir.

Müslüm Tosun (Pülümür / CHP): Örgütün sandıklara engelleme yapacağını tahmin etmiyorum. Sonuçta, bu bölgede kullanılmayan oylar AKP’nin avantajına.

Sinan Hakan (Gevaş / AKP): YSK seçim kararı almışsa hükümette seçimin güvenli bir şekilde yapılması için tedbir ve önlemini alır. Bugün dahi seçim yapılsa, bölgede güvenlik sorunu yoktur.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler