Ahmet Altan: AKP artık siyasi parti değil, karşımızda bir gangster çetesi var

Gazeteci-yazar Ahmet Altan, AKP hükümetini gangster çetesine benzetti: AKP’nin şu anda hiçbir sese tahammülü yok. AKP artık bir siyasi parti değil. Ciddi bir gangster çetesiyle karşı karşıyayız.

Yayınlanma: 03.09.2015 - 08:20
Abone Ol google-news

Koza-İpek Holding’e yapılan baskının ardından Bugün TV’deki programa katılan Altan şunları söyledi:

Erdoğan için ‘huzur’ kelimesi, hayatında olacak en büyük kabus şuanda. ‘Huzur’ hukukla olur. AKP ve Erdoğan, hukuka tahammül edemezler artık. Hukuktan kaçmak zorundalar, hukuku yok etmek zorundalar. Hukuk isteyen herkesi de eğer ellerinden geliyorsa hapse atmak, susturmak zorundalar.

Altan, Koza-İpek’e ait medya kuruluşlarına yapılan operasyon sonrası sessiz kalanların aynı muameleye maruz kalacağını vurguladı.

İpek Medya’ya yapılan baskının bir deneme baskını olduğunu ifade eden Altan, bu baskına verilecek tepkiye göre arkasından Doğan Grubu’na ait medya kuruluşları ile Taraf, Sözcü ve Cumhuriyet gazetesini kapatılıp, birçok kişinin de tutuklanacağı iddiasında bulundu.

Ahmet Altan’ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

“Bugün hangi görüşten olursa olsun, AKP’nin faşizmine, tek adam yönetimine, devlet şiddetine, kanunsuzluğuna, soygunlarına, talanına karşı olan herkes bir araya gelmek zorunda. Çünkü AKP’nin çok az zamanı kaldı, çok az yeri kaldı. Yeri ve zamanı azaldıkça şiddeti artacaktır ve artıyor.”

Eğer AKP herkesi susturur da tek adam rejimi kurarsa, önümüzdeki ihtimaller çok fazla değil; savaş, iç savaş, askeri darbe. Bizi oraya doğru götürüyor. Çünkü hukuk ortadan kayboldu. Erdoğan bunları başkan seçilmediği için yapıyor. Türkiye Erdoğan’ı başkan yaptırmayacak.

Bugün yaşananları anlamak için mafya filmlerini izlemek gerekir. Muhalefet tek ses halinde konuşmalı. ‘Buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi bir mafyanın yönetmesine izin vermeyeceğiz’ demelidir. Erdoğan bir daha seçilmeyeceğini biliyor. O bunu anladı. Bunu anladığı için fiilen sistemi değiştirdi.

Medyaya yapılan operasyona ‘oh olsun’ diyen herkes Tayyip Erdoğan’ın ajanıdır. Cemaat çok kötü bile olsa, Cemaat’i yedirirseniz yarın sizi yiyecekler. Bunun devamı korkunçtur, durmayacaklar.

Son dört yıldır bu ülkeyi soyuyorlar. Soyuyorlar… Asıl işleri soymak. Bir ülkenin böyle soyulduğunu görmedim. Çok hırsız gördük, ama böyle sistematik soyanı görmedik. Çalanlar korksun, çocukları öldürenler korksun. Ve korkuyorlar. Onların korktuğunu görün ve siz korkmayın. Bir arada deyin ki; Yeter artık.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler