Bilirkişi Raporu: Şoför asli kusurlu

Sarıyer Tarabyaüstü'nde, İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı halk otobüsünün yaptığı trafik kazasında 2 kadının ölümüne, 8 kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 22,5 yıla kadar hapsi istenen şoför Fikret Gülbahar'ın (61) yargılandığı davada, bilirkişi, sürücünün "tamamen asli kusurlu" olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 03.09.2015 - 16:45
Abone Ol google-news
İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Fikret Gülbahar da hazır bulundu. Otobüs kazasında yaralanan Nuran Çolak ile Fatma Kartal ise şikayetçi olarak duruşmaya katıldı. 
 
Bilirkişi Raporu: "Otobüs şoförü tamamen asli kusurlu"
 
Mahkeme Başkanı kazaya ilişkin düzenlenen bilirkişi raporunun mahkemeye ulaştığını bildirdi. Trafik-bilirkişi Selami Pala tarafından hazırlanan rapora göre, kazada halk otobüsünün şoförü Fikret Gülbahar'ın "Tamamen asli kusurlu" olduğu vurgulandı.
 
Raporda ayrıca, yayaların ve kaza anında olay yeri ve çevresinde bulunan araçların durumuna da yer verildi. Rapora göre, yayalar ve park halindeki araçların kusursuz oldukları belirtildi.
 
Sanık: "Otobüsün teknik incelemesinde bu husus araştırılmadı"
 
Duruşmada söz verilen halk otobüsünün şoförü Fikret Gülbahar ise havasının boşalması nedeniyle aracın kendini kilitlediğini, kazanın da bu sebeple meydana geldiğini ileri sürdü. Gülbahar, "Cezaevindeyken düşünme fırsatım oldu. Aracım seyir halindeyken havaların boşalması nedeniyle kapılar kendiliğinden açılmaktadır. Normalde açılmaması gerekir. Kapı açılınca da araç kendini kilitler. Kesinlikle yürümez. Otobüsün üzerinde yapılan teknik incelemede, bana göre bu husus araştırılmamıştır. Araştırılmasını istiyorum" dedi.
 
Mahkeme sanığın iddiasını bilirkişiye soracak
 
Mahkeme heyeti, otobüs şoförünün yaptığı bu savunma üzerine verdiği ara kararda, bilirkişiden, sanığın sözünü ettiği konunun araştırılıp araştırılmadığı hususunda ek rapor düzenlemesini istedi. Mahkeme heyeti ayrıca, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle halk otobüsü şoförü Fikret Gülbahar'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
 
İddianame
 
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 23 Şubat 2015 tarihinde Fikret Gülbahar'ın İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı olarak çalışan 34 KB 0101 plakalı, 2013 model 'Erguvan' tipi halk otobüsüyle Tarabyaüstü-Kabataş seferini yapmak üzere saat 14.30'da ilk duraktan boş olarak hareket ettiği anlatıldı.
 
Gülbahar'ın saat 14.32'de ikinci duraktan yolcu aldığı, saat 14.38'de sonraki durakta bir yolcu daha aldığı, saat 14.40'ta ise Kireçburnu Araba Yolu Caddesi, İsmar Market önüne geldiğinde araçlara ve yayalara çarptığı, olayda kaldırımda yürüyen Gülferiye Düzgün (48) ve Sevim Paralı'nın (59) öldüğü ve 8 kişinin de yaralandığı kaydedildi.
 
Şoför Fikret Gülbahar'ın "Bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler