Türkeş’in mezarını zemzemle yıkadılar

MHP’liler Davutoğlu ile Tuğrul Türkeş’in, Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaretini ilginç bir eylemle protesto etti. Sosyal medyada zemzem arayan MHP’liler, Türkeş’in mezarını iki şişe zemzem ve 5 şişe gülsuyuyla temizledi.

Yayınlanma: 04.09.2015 - 05:11
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in MHP’nin kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaretinin ardından MHP’lilerin, “kirletildiğini” düşündükleri mezarı temizlemede kullandıkları zemzem suyu için sosyal medya üzerinden çağrıda bulunduğu öğrenildi. MHP’liler, Türkeş’in mezarını iki yarım litrelik şişe dolusu zemzem suyu ile 5 şişe gülsuyu dökerek temizledi.

Davutoğlu, geçen salı günü Bakanlar Kurulu üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etmişti. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret ederek, mezara Türkeş ile birlikte su dökmüştü. Ancak Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Seçim hükümetine bakan vermeyeceğiz” açıklamalarına karşın Davutoğlu’nun bakanlık teklifini kabul eden ve bu nedenle parti tabanının tepkisini çeken Türkeş’in birlikte gerçekleştirdikleri bu ziyaret, MHP’lileri daha da rahatsız etti. Sosyal medya üzerinden Tuğrul Türkeş için ağır eleştirilerde bulunan MHP’liler, mezar ziyaretini de “saygısızlık ve kirletilmişlik” olarak nitelendirerek, Türkeş’in mezarını, Bahçeli’nin de talimatıyla zemzem suyu ve gülsuyu ile temizledi.

MHP’liler, mezarı temizlemek için de iki yarım litrelik şişe dolusu zemzem suyu ile 5 şişe gülsuyu kullandı. MHP’lilerin mezarın temizlenmesinde kullanılacak zemzem suyu için de sosyal medya üzerinden örgütlendiği öğrenildi. Sosyal medya üzerinden Türkeş’in mezarını temizlemek için partili arkadaşlarına çağrıda bulunan ülkücüler, “partililerden zemzem suyu istedi.” Umreye giden partililerin de ellerindeki zemzem suyunu getirdikleri ve Türkeş’in mezarının bu getirilen zemzem suyu ile temizlendiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler