Mardin bomboş

Mardin’e giden CHP heyetinden Erkek, yurttaşların ‘Çanakkale’de, Ankara’da nasıl yaşıyorsanız, biz de öyle yaşamak istiyoruz’ dediğini aktardı.

Yayınlanma: 04.09.2015 - 21:34
Abone Ol google-news

Seçim öncesi milletvekillerini Anadolu’nun tüm illerinde halkın nabzını tutmak ve sonuçsuz kalan koalisyon süreciyle ilgili parti görüşlerini anlatmak için görevlendiren CHP’de Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek Mardin’de temaslarda bulundu. Vekiller, temaslarında edindikleri izlenimleri Cumhuriyet’le paylaştı.

Mardin’de 7 Haziran’dan sonraki süreci ve CHP’nin tavrını anlattıklarını belirten Erek, “Herkes bir an önce barış istiyor. CHP’ye bu konuda çok güveniyorlar” dedi. Erkek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Irak ve Suriye ile ticaret tamamen durmuş. İşten çıkarmalar çok fazla. Ciddi bir elektrik sorunu var. Vatandaş borçlarını ödeyemiyor. İşadamları tüm bu sorunlara karşın ‘biz para kazanmaktan vazgeçtik, aç kalmaya razıyız. Ama terör dursun’ diyor. Bazı vatandaşlar ‘bir yanda devlet, bir yanda örgüt baskıdan yıldık, artık yeter’ diyor. Ayrıca şu cümle çok önemli; vatandaşlar ‘Siz Çanakkale’de, Ankara’da nasıl yaşıyorsanız, biz de öyle yaşamak istiyoruz’ diyorlar. Konuştuğumuz birçok kişi yaşanan süreçten AKP’yi sorumlu tutuyor.”

Oylar ulaşır mı?

Aylin Nazlıaka ise kentin ciddi bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Daha önce yerli ve yabancı turistlerden geçilmeyen sokakların bomboş olduğunu gördük. Esnaf adeta kan ağlıyor, kepenk kapatma noktasına gelmişler. Seçim güvenliği ile ilgili ciddi kaygılar var. Özellikle halk verdiği oyun güveli bir şekilde YSK’ye ulaşacağından endişe duyuyor.”

Vali bile kışlada

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da, Şırnak ve Cizre’de incelemelerde bulundu. Halkın seçim sonuçları nedeniyle “Cezalandırıldığını” düşüdüğünü belirten Havutça, kentte ciddi bir gerilim ortamı bulunduğunu, hatta Şırnak Valisi’nin de bu nedenle tugay komutanlığında kaldığı bilgisinin kendilerine verildiğini söyledi. Havutça, “Bölgede PKK’ye toplumsal destek görmedim. Sanayi ve ticaret odaları ile esnaf odaları temsilcileri de ‘Birlik ve beraberlik içerisinde birarada yaşama iradesini savunuyoruz, ancak sorunlarımızın barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesini istiyoruz’ diyorlar” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler