Erdoğan'ın videosunu yayınlayan Cumhuriyet'e Telekom sansürü

Telekom'un İstanbul'da birçok bölgede cumhuriyet.comtr'yi engellediği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 07.09.2015 - 13:28
Abone Ol google-news

<video:362303>

İstanbul ve Türkiye'nin birçok ilinde Cumhuriyet okurları gazeteyi arayarak ve elektronik posta ile cumhuriyet'in internet sitesine giremediklerini bildirdi.

Bunun üzerine yazılım ekibimiz şikayetlerin olduğu bölgelerdeki bilgisayarlardan giriş yapmaya çalıştı ve Telekom tarafından Cumhuriyet.com.tr'nin engellendiğini belirledi. 

Siteye giremediklerini bildiren okurların bilgisayarlarında inceleme yapan ekip VPN uygulaması kullanıldığında Cumhuriyet.com.tr'ye giriş yapılabildiğini ancak WİFİ üzerinden yapılan bağlantılarda Telekom'un siteyi engellediğini ortaya çıkardı.

Türkiye'nin birçok bölgesinden de aynı şikayet gelmeye devam ediyor. Telekom Erdoğan'ın dün gece televizyonda söylediği '400 milletvekili alınsaydı farklı olurdu' sözlerini yayınlayan az sayıdaki yayın organlarından biri olan Cumhuriyet'e hukuksuz bir şekilde sansür uyguluyor.

 

Türk Telekom'dan açıklama

Türk Telekom ise yaptığı açıklamad engellemenin olmadığını belirtti. Türk Telekom'dan yapılan açıklama şöyle:

"Bazı yayın organlarında, Türk Telekom tarafından www.cumhuriyet.com.tr haber sitesine erişimin engellendiği iddiaları yer almaktadır. Bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
Türk Telekom tarafından www.cumhuriyet.com.tr haber sitesine ilişkin bir engelleme söz konusu değildir. Konuyu önemle bilgilerinize sunarız."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler