2 ayrı ilde HDP binalarına saldırı

HDP Edirne ve Balıkesir il binalarına giren gruplar eşyalara zarar verdi.

Yayınlanma: 07.09.2015 - 14:45
Abone Ol google-news
<video:362883>

 

Edirne HDP il binasına saldırı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca'da PKK’lilerce düzenlenen  saldırının ardından Edirne’de HDP binasına da saldırı düzenlendi. Gece yarısından sonra Mithatpaşa Mahallesi Rasathane sokak üzerindeki parti binasının kapısını kırarak içeri girdiği tespit edilen kimliği belirsiz kişiler, 2’nci kattaki cama Türk bayrağı asıp içerideki eşyalara zarar verdi. Devriye gezen polis ekiplerince fark edilen saldırı üzerine parti yöneticilerine haber verildi. Yapılan incelemede çelik kapının kırıldığı ve içerideki eşyalara zarar verildiği tespit edildi.

'Kardeş kardeşi öldürmesin'

HDP Edirne İl yönetim Kurulu üyesi Kerim Tüfekçi, AKP'li yöneticilerin partilerini hedef gösterdiğini iddia ederek şöyle dedi:

"Ne olursa olsun biz insanların ölmemesi için alanlara çıktık. Kardeş kardeşi öldürmesin. Bugün bizim de içimiz yanıyor. Olmaz derecede partimize yönelik baskı var ve hedef gösteriyorlar. Bunun sonucu olarak saldırıya uğruyoruz. Barış ve kardeşlik için mücadele ediyoruz. İnsanlarımız, çocuklarımız ölmesin. Polis de, asker de, gerilla da bizim çocuklarımızdır. Bunların ölümüne dur demek lazımdır. Biz Edirne’de 8 bin 100 oy aldık, bunun için halkı sindirmeye çalışıyorlar."

HDP il binasına saldırının ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince soruşturma başlatıldı. Parti binasında parmak izi çalışması yapan polis ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını da incelemeye aldı.

Balıkesir HDP il binasına giren grup eşyaları ateşe verdi

Balıkesir'de bir grup dün akşam Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kesiminde meydana gelen terör saldırısına tepki olarak HDP İl binasına girip içeride bulunan eşyaları üçüncü kattan aşağı attı. Eşyaları ateşe veren grup polisin müdahalesi ile dağıtıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler