Şehitlerin baba evine ateş düştü

Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden ekibe yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarının baba evine ateş düştü.

Yayınlanma: 08.09.2015 - 16:56
Abone Ol google-news

Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden ekibe yönelik bombalı saldırıda şehit olan polis memurlarının baba evine acı haber ulaştı.

Şehit Mehmet Parlak

Saldırıda düşen Başkomiser Mehmet Parlak'ın (32), Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki baba evine gelen Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan ve İlçe Emniyet Müdürü Sebahattin Poçulu, şehadet haberini, şehidin Harbiye Mahallesi'nde ikamet eden babası Ahmet ve annesi Hatice Parlak'a verdi.

Bu arada şehidin öğretmen olan eşinin İstanbul'da bulunduğu öğrenildi.

Şehit Hasan Eser

Şehit polis memuru Hasan Eser'in (24) Denizli'deki ailesine acı haberi, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal verdi. Aileye başsağlığı dileyen polisler, daha sonra eve Türk bayrağı astı.

Diyarbakır Gaffar Okkan Polis Meslek Okulu'ndan mezun olan Eser'in, Bilecik'te görev yaptıktan sonra Iğdır'a atandığı öğrenildi. Yakınları, Trabzon'da öğretmenlik yapan Gül Eser ile kısa süre önce nikah kıydıran şehidin, 10 Ekim'deki düğün töreni için hazırlık yaptığını kaydetti.

Şehit Yaşar Doğançay

Hain saldırıda şehit olan polis memuru Yaşar Doğançay'ın, Bolu'nun Dörtdivan ilçesinde yaşayan babası Yaşar ve annesi Emine Doğançay'a acı haberi Dörtdivan Kaymakamı Akın Karagöz verdi.

Karagöz ve beraberindeki polisler, Doğançay ailesine başsağlığı diledi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.

Evli olan 7 yıllık polis memuru Doğançay'ın, 5 aylık ve 2 yaşında 2 erkek çocuğu olduğu öğrenildi.

Şehit Burak Zor

Saldırıda şehit düşenpolis memuru Burak Zor'un (25) Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan babası Zikri, annesi Arzu Zor'a acı haberi Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz verdi.

Evli ve 1,5 yaşında Eymen isimli çocuğu olan Burak Zor'un 2 ay önce İstanbul Emniyet Müdürlüğünden şark görevi için Iğdır'a tayin olduğu, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Zor'un eşinin ve çocuğunun da Iğdır'da bulunduğu öğrenildi.

Şehit Yusuf Yelkenci

Bombalı saldırıda şehit olan 5 yıllık polis memuru Yusuf Yelkenci'nin (27) memleketi Zonguldak'taki babaevine ateş düştü.

Yelkenci'nin Kozlu ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'ndeki baba ocağına giden İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, baba Nevzat ve anne Hatice Yelkenci'ye üzüntülü haberi verdi.

Baba Nevzat Yelkenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluyla en son dün akşam görüştüklerini söyledi.

Tek erkek çocuğunu kaybettiğini, kızının da İzmir'de olduğunu belirten Yelkenci, "Ne konuşalım? Vatan sağolsun. Oğlum, polis olmayı çocukluğundan beri istiyordu. 'Ben polis olacağım' diyordu. Kaderi buymuş. Başka diyecek bir şeyim yok" diye konuştu.

Şehit Bekir Serhat Kaya ve Nebi Gündoğan

Saldırıda olan polis memurları Bekir Serhat Kaya ile Nebi Gündoğan'ın Kırıkkale'deki baba ocaklarına ateş düştü.

Acı haberi Ankara'nın Kalecik ilçesinde çalıştığı iş yerinde alan şehit memuru Bekir Serhat Kaya'nın babası Yusuf Kaya, buradan Kırıkkale Merkez Çalılıöz Mahallesi Samsun Bulvarı'ndaki evine iş arkadaşları tarafından getirildi. Baba Kaya'yı yakınları ve polisler teskin etmeye çalıştı.

Oğlunun düştüğü haberini Yozgat'ta akraba ziyaretinde alan anne Gülay Kaya ise evde kendisini bekleyen eşine sarılarak ağladı. Anne Kaya burada "Yavrumu verin bana. Sana ölümler yakışmaz. Oğlumu istiyorum" diye ağıt yaktı.

Haberin ardından apartmana ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

22 yaşındaki Bekir Serhat Kaya'nın bekar olduğu ve 2 yıl önce göreve başladığı, şehidin öğretmen ağabeyi Osman Kaya'nın da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde askerlik yaptığı öğrenildi.

Şehit Nebi Gündoğan'ın ailesi de acı haberi Balışeyh ilçesine bağlı Akçakavak köyündeki evlerinde aldı.

30 yaşındaki Nebi Gündoğan'ın evli olduğu öğrenildi.

Şehit İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt

Iğdır'daki terör saldırısında şehit düşenpolis memurları İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt'ın Adana'daki babaevlerinde yas var.

Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Derindere'nin şehadet haberini, şehidin Gültepe Mahallesi'nde ikamet eden babası Bayram Derindere'ye verdi.

Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Metanetini koruduğu görülen Bayram Derindere, komşuları ve yetkililerin taziyelerini kabul etti.

Evli ve bir kız çocuk babası olduğu öğrenilen İbrahim Derindere'nin Ramazan Bayramı'nın ardından Iğdır'da göreve başladığı belirtildi.

Aynı saldırıda şehit düşen Yalçın Palıt'ın şehadet haberini götüren emniyet yetkilileri, baba Necati ve üvey annesi Raziye Palıt'ın Aladağ ilçesindeki yaylada olduğunu öğrenince durumu komşularına bildirdi. Telefonla ulaşılan ve yaklaşık iki buçuk saat sonra evin bulunduğu sokağa gelen anne ve baba, Türk bayrakları ile yetkilileri görünce oğullarının şehit olduğunu anlayarak gözyaşı döktü.

Yetkililere sarılan Necati Palıt'ı yakınları sakinleştirdi.

Bekar olduğu öğrenilen 7 yıllık memuru Yalçın Palıt'ın yaklaşık bir ay önce Iğdır'da göreve başladığı belirtildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın koruması şehit oldu

Iğdır'daki hain saldırıda olan polis memuru Fehmi Şahin'in, Aydın'daki babaevinde yas var.

Şehidin Siirt'te görevli olan ve yıllık iznini kullandığı İzmir'den Nazilli'ye geldiği öğrenilen uzman çavuş kardeşi Erhan, annesi Nezahat Şahin ile acı haberi paylaştı. Oğluna sarılarak gözyaşı döken anne Nezahat Şahin'i, sağlık görevlileri teselli etmeye çalıştı.

Daha sonra ailenin yaşadığı Karaçay Mahallesi'ndeki evlerinin balkonuna Türk bayrağı asıldı.

Şehidin eşi Çiğdem Şahin ile 11 yaşındaki oğlu Yağız Şahin'in ise Ankara'da yaşadıkları öğrenildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski bakanlardan Kemal Derviş'in de koruma ekibinde görev aldığı belirtilen şehidin emekliliğine 2 yıl kaldığı belirtildi.

Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan ve Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy da aileyi ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

Şehit Ali Koç

Iğdır'daki bombalı saldırıda şehit olanpolis memuru Ali Koç'un hac ziyareti için Suudi Arabistan'da bulunan annesi Emine Koç ile babası Mithat Koç Türkiye'ye getirilecek.

Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda olan Ali Koç'un hac ziyareti dolayısıyla Suudi Arabistan'da bulunan anne ve babasının Türkiye'ye getirilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun devreye girdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler