Hisarcıklıoğlu: Gün Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e el uzatma günü

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaşanan son terör olayları nedeniyle yaptığı açıklamada, “Çağrımız 78 milyon vatandaşımızadır. Gün komşuna sarılma günü. Gün Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e, Alevi'nin Sünni'ye, Sünni'nin Alevi'ye el uzatma günüdür. Gün bir olma, iri olma, diri olma günüdür" dedi.

Yayınlanma: 11.09.2015 - 16:22
Abone Ol google-news

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu "Son dönemde artan terör olayları, kaybettiğimiz asker ve polis şehitlerimiz ile masum vatandaşlarımız hepimizin yüreğini yakıyor. Bir taraftan terör belasını yaşarken, diğer taraftan toplumda artan bir kutuplaşma ile akıl ve vicdan tutulmasının yaşanıyor olmasından da ayrıca büyük endişe duyuyoruz. Türkiye üzerinde kirli bir oyun oynanırken, bu tuzağın hepimize kurulduğunu görmeliyiz. Ülkemiz, birliğimiz ve huzurumuz hedef alınmış durumda. Hal böyleyken, bizlere bu tuzağı kuranların oyunlarına düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde. Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz. Ülkemize, insanlarımıza bu tuzağı kuranları Allah, Kahhar ismiyle kahretsin. Bizi bize, komşuyu komşuya düşman etmeye çalışanlara, teröre; hep birlikte karşı durmalıyız. Çağrımız 78 milyon vatandaşımızadır" dedi.

'GÜN KOMŞUNA SARILMA GÜNÜ'

Hisarcıklıoğlu, "Gün komşuna sarılma günü. Gün Türk'ün Kürt'e, Kürt'ün Türk'e, Alevi'nin Sünni'ye, Sünni'nin Alevi'ye el uzatma günüdür. Gün bir olma, iri olma, diri olma günüdür. Unutma, sen yoksan bir eksiğiz. Hadi sarıl Kürt akrabana, Türk arkadaşına, Hadi sarıl Alevi komşuna, Sünni dostuna, Hadi sarıl gayrimüslim hemşerine. Fitneye, fesada, tahrikçilere, provokatörlere fırsat verme" dedi.

'KIŞKIRTICI SÖYLEMLER BIRAKILMALI, KAMUOYUNU GERMEKTEN SAKINILMALIDIR'

Hisarcıklıoğlu, "Bir çağrımız da yazılı, görsel ve sanal ortamda yorum yapanlara, yazı yazanlara. Özellikle sosyal medya kullanıcılarına. Öfke kusan, tahrik eden, asılsız itham ve iftiralarla milleti kışkırtan yazı ve yorumlarınıza lütfen biraz dikkat edin. Sokaktaki tansiyonu bir de siz yükseltmeyin, toplumun sosyal fay hatları ile oynamayın. Vatandaşlarımız da sosyal medyadaki asılsız iddia ve kışkırtmalara lütfen itibar etmesin. Ülkemizin tamamında birlikte yaşama iradesi göstermek zorundayız. Tepkimizi göstereceğiz, protesto edeceğiz, ama şiddete bulaşmadan, kimseye zarar vermeden, kimseyi tahkir etmeden. Terörü protestoya sonuna kadar evet, ama şiddete hayır. Siyasetçilerimiz de mutlaka suhuletle ve sükûnetle hareket etmeli, gerginlikten sakınmalı, kucaklayıcı bir üslup benimsemeli. Zira siyaset sahnesinde sergilenen gerginlik ve saflaşmalar, terör için en verimli zemini oluşturur. Kışkırtıcı söylemler bırakılmalı, kamuoyunu germekten sakınılmalıdır" dedi.

'BUGÜN ASLINDA HEPİMİZİN SABIRLA İMTİHAN GÜNÜDÜR'

Hisarcıklıoğlu, "Demokrasi; hak ve özgürlük demektir, ama aynı zamanda da sorumluluk demektir. Sorumluluk almadan, hak ve özgürlük olmaz. Hak ve özgürlük için, memleketin birlikteliğinin sorumluluğu da alınmalı. Bugün aslında hepimizin sabırla imtihan günüdür. Sabırla ve metanetle birbirimize sarılmalı, vicdanlı olmalıyız. Necip Fazıl bizlere nasıl sesleniyor: Sen bir devsin, yükü ağırdır devin Biz büyük bir milletiz ve büyük bir ülkeyiz. Elbette sorunlarımız da büyük olacak. Ama biz bu sorunların üstesinden geldiğimiz için büyük bir millet ve büyük bir ülke olduk. Allah'ın izniyle büyük millet ve büyük ülke olmayı da hep birlikte nesiller boyu sürdüreceğiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler