'Ali İsmail Korkmaz'ı katleden polisler: İyi stres attık!

Gezi Parkı direnişi sırasında Eskişehir'de öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davası Kayseri'de görülüyor. Ali İsmail'in acılı annesi Emel Korkmaz duruşmayı oğlunun fotoğrafıyla takip ediyor. Anne Emel Korkmaz sanıklara, "Etrafına bakma gözlerime bak! Annenin yüzüne nasıl bakıyorsun" diye seslendi. İddianamede tanıkların ifadesine göre Ali İsmail'i döven polisler "İyi stres attık" demişler. Bu arada, Sarısülük, Cömert ve Ayvalıtaş ailelerinin davaya müdahil olma talepleri reddedildi. Savunması alınan sanık Şaban Gökpınar'ın "Ali İsmail diye tabir edilen şahıs" sözü ise duruşma salonunda tepkiyle karşılandı.

Yayınlanma: 02.02.2014 - 22:55
Abone Ol google-news

Gezi Parkı direnişi sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi davasında ilk duruşma bugün Kayseri'de başladı.

Duruşma nedeniyle Kayseri'de olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Duruşmanın görüleceği Kayseri Adliyesi üzerinde helikopter uçuyor. Adliye çevresinde 2 bin polis bulunuyor. Adliyedeki izdiham nedeniyle avukatlar, gazeteciler hatta aileler bile duruşma salonuna girişte güçlük çekti.

DURUŞMA SALONUNDAN NOTLAR

- Kayseri Kapalı Cezaevi'ne önceki gün duruşmayla ilgili nakledilen tutuklu polis memuru Mevlüt Saldoğan, fırın sahibi İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatanseven, Ebubekir Harlar cezaevi aracıyla eski adliye binasının mahkum girişine kadar getirildi. Jandarmanın adeta etten duvar ördüğü kapıdan 5 tutuklu, yüzlerini ellerindeki dosyalarla, atkılarla kapatarak duruşma salonuna götürüldü. Tutuksuz yargılanan polis memurları Şaban G. Hüseyin E., Yalçın A. da adliyeye, polis kontrolündeki yan kapıdan girdi. İlgili haber için tıklayın

 

- Duruşma başladı...

- Salonda yaşanan ses krizi duruşmaya verilen aranın ardından çözüldü.

- Anne Emel Korkmaz, ses düzeninin daha güçlü hale getirilerek, salondaki herkes tarafından duyulması için duruşmaya verilen arada, "Buradaki insanlar şahit Ali İsmail'in ne kadar dürüst bir delikanlı olduğuna. Onu vuranlar utansın. Ona bunu yapanlar zaten insan değil. Onlar yaratık. Elindeki resmi tutarak böyle gelmişti. Ali İsmail Eskişehir’e ‘Sizin gibi katil olmasın diye Eskişehir’e gönderdim. Ben buralara Kayserilere bunun için mi gelecektim? Buralara hakkımızı aramaya geldik" diye gözyaşı döktü.

- Duruşma salonunda gerginlik yaşandı. Duruşmanın görüldüğü salonda uzman çavuş olduğu belirtilen bir kişinin silahı olduğu iddia edildi. Bu kişi yuhalamalar içerisinde dışarıya çıkarıldı. Avukatlar söz konusu silahın polisler tarafından saklandığını iddia ediyor. İlgili haber için tıklayın

- Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, oğlunun fotoğrafıyla duruşma salonunda. Acılı anne duruşma salonundaki sanıklara, "Etrafına bakma gözlerime bak! Annenin yüzüne nasıl bakıyorsun" diye bağırdı.

- Ali İsmail'in ablası fenalık geçirdi.

- Ali İsmail'in annesi sanıklara oğlunun fotoğrafını gösterdi.

"POLİS GAZ SIKMASAYDI ALİ İSMAİL O SOKAĞA ÇIKMAZ, ÖLMEZDİ..."

- Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, duruşma salonunun kapısında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bu davanın aslında Eskişehir'de görülmesi gerektiğini dile getiren Feyzioğlu, "Eskişehir Valisi'nin 'arkadaşları öldürmüş' beyanından bu noktalara geldik. Eğer Eskişehir Barosu ve avukatlar olmasaydı sokak arasında katledilen delikanlı faili mechul olarak kalacaktı" diye konuştu.

- Eskişehir Baro Başkanı, "Polis gaz sıkmasaydı, Ali İsmail o sokağa kaçmaz, öldürülmezdi. Bu çok önemli, Vali bizi dinlemedi, sorumludur. Bütün halkın, herkesin Ali İsmail'e borcu var, adil bir yargılama istiyoruz" diye konuştu.

- Duruşmaya ses sistemindeki sorun nedeniyle ara verildi.

İDDİANAMEDEN... "ALİ İSMAİL'İ KATLEDEN POLİSLER: İYİ STRES ATTIK!"

- Duruşma yeniden başladı. Duruşma salonunda iddianame okunuyor. İddianame okunduğu sırada Ali İsmail'in yakınları ve avukatlar sanıklara tepki gösteriyor.

- Duruşmada sorgu aşamasına geçildi.

- İddianame okunduğu sırada duruşmayı Ali İsmail'in fotoğrafıyla takip eden acılı anne Emel Korkmaz, sanıklara "Fotoğrafına bile bakamıyorsunuz. O pis ellerinizde dokunmayın çocuğuma" diye bağırdı. Duruşma salonundaki avukatlar bu sözler üzerine gözyaşlarına hakim olamadı.

- Ali'nin abisi Gürkan Korkmaz ise sanıklara ve avukatlarına tepki gösterdi. Korkmaz, "Haram olsun aldığınız para" diye bağırdı.

- Ali İsmail Korkmaz'ın öldürülmesi olayının iddianamesinde sanıkların, "Ali İsmail bize küfrediyordu" dediği yer alıyor. Tanıklar ise "Yapmayın etmeyin" dediğini belirtiyor. İddianame okunurken Ali'nin babası, "Nasıl yaptınız bunu oğluma" diye haykırdı.

- İddianamede tanıkların anlatımına göre Ali İsmail'i öldüren polisler "İyi stres attık" demişler.

 - İddianamenin okunması tamamlandı.

- Duruşma verilen aranın ardından yeniden başladı.

- Sanıkların hepsi ayrı ayrı avukatları olduğunu ve savunma yapacaklarını belirtti.

- Sivillerin ve polislerin ayrı sorgulanması talebini mahkeme heyeti reddetti.

MÜDAHİLLİK TALEPLERİ REDDEDİLDİ

- Mahkeme heyeti Korkmaz ailesine müdahil olup olmayacakalrını sordu. Ali İsmail'in annesi Emel Korkmaz, "Tabii ki, Ali İsmail'le birlikte katılacağım" dedi.

- Ankara'da polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük'ün abisi Mustafa Çetin ile Abdullah Cömert'in abisi Zafer Cömert ve Mehmet Ayvalıtaş'ın abisi Muharrem Ayvalıtaş da şikayetçi olduklarını ve müdahail olmak istediklerini ifade ettiler. Acılı ailelerin bu talepleri 'suçtan zarar görmedikleri' gerekçesiyle reddedildi.

SANIK ŞABAN GÖKPINAR'DAN TEPKİ ÇEKEN SÖZLER!

- Sanık Şaban Gökpınar'ın sorgusuna başlanıyor.

-Sanık Şaban Gökpınar: "İzinliydim, sözlü talimatla göreve çağrıldım, ara sokaklara girenleri engelleme görevi verildi bize. Ali İsmail diye tabir edilen şahsı görmedim. Savunmam bundan ibarettir" diye konuştu. Gökpınar'ın 'Ali İsmail diye tabir edilen şahıs' sözü duruşma salonunda büyük tepki topladı. İlgili haber için tıklayın

- Davaya yeniden ara verildi

SANIK KOYUNCU BÜTÜN SUÇLAMALARI REDDETTİ / "300 derece fırınım var, ona atardım"

Hakimin "Kamera kayıtları nasıl silindi?" sorusuna sanık Koyuncu: "Sistemi aldığım şirket beni dolandırdı" şeklinde cevap verdi.

Sanık Koyuncu: "Fırınımı, işimi kaybettim. Asıl mağdur ben oldum çünkü onlar 'kronik mağdur' "Ben teknolojiden anlamam, niyetim delil karartmak değil, öyle olsa 300 derece fırınım var, ona atardım. Masumum, mağdur oldum." 3 Haziran'da sosyal medyada şerefsiz fırıncı falan diye yazılmış.Ben de polise gittim.Korkuyorum dedim. Kamera kayıtlarını verdim!"

"Hangisinin bağırdığını ben bilmiyorum. O zaman polis demiştim ama hangisi olduğunu bilmiyorum. Karanlıktı çünkü polis Mevlüt birkaç defa ayağıyla vurdu, evine git, bizi de yorma dedi. Ama arkadaş olduğu yerden küfretti. Polis duydu. "Karşıda bulunan Beşir otelden bağırmalar duyduk.Baktık birkaç genç var, biri bize doğru koştu. Bizi görünce polisler tutun dediler."

"Merakla izliyordum,yabancı dilde konuşan biri eylemcilere talimat veriyordu" "gazdan etkilenen eylemci gençler fırınıma girdi, onlara poğaça ikram ettim, evine gidemeyen eylemcilere yardımcı oldum"

 Ali İsmail Korkmaz davasında avukatlardan açıklama - VİDEO

...ESKİ ADLİYE ÖNÜNDEN NOTLAR...

SİYASİLER DE KAYSERİ'DE

Duruşma nedeniyle Kayseri'de çok sayıda siyasetçi de bulunuyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Hüseyin Aygün, Melda Onur, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da davayı izlemek için Kayseri'ye gelen isimler arasında. Oyuncu Barış Atay da davayı izlemek için Kayseri'ye geldi.

YÜZLERCE KİŞİ ADLİYE ÖNÜNDE

Adliye önünde iste yüzlerce yurttaş bulunuyor. Öğrenci Kolektifleri, TGB, Halkevleri, CHP ve HDP başta olmak üzere çok sayıda STK'ya mensup yüzlerce kişi, "Katiller hesap verecek, Ali İsmail için adalet için buradayız" pankartları taşıyor. Adliye önünde bulunan DİSK'e bağlı aracın üzerinden ise "Kayseri Ali'ye sahip çık" ,"Hepimiz Ali'yiz öldürmekle bitmeyiz" sloganı atıyor.

Ali İsmail Korkmaz duruşması öncesi olağanüstü güvenlik önlemi - VİDEO

Ali İsmail Korkmaz davası için Kayseri'de OHAL -FOTO GALERİ

Ali İsmail Korkmaz Davası öncesi gerginlik- VİDEO

KAYSERİ GİRİŞİNDE KİMLİK KONTROLÜ

Ali İsmail Korkmaz davası için yüzlerce kişi Türkiye'nin dört bir yanından Kayseri'de akın etti. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir'den olmak üzere çok sayıda otobüs dün gece saatlerinde Kayseri'de doğru yola çıktı. Davayı izlemek için kente gelen otobüsler, Kayseri girişinde polis tarafından durduruldu. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kentte otobüslerin tümü polis tarafından arandı, tek tek kimlik kontrolü yapıldı.

Ali İsmail Korkmaz belgeselinin fragmanı yayımlandı

AVUKATLARDAN BASIN AÇIKLAMASI

Avukatlar basın açıklaması yapmak üzere dışarı çıktı. Avukatların basın açıklaması:

"Eskişehir’de 2 Haziran Gezi Parkı protestoları sırasında uğradığı saldırı sonucunda ağır yaralanan ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamanı yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın davası Eskişehir’den kaçırılarak Kayseri’ye getirildi.

Ali İsmail dosyasını güvenlik nedeni ile Eskişehir’den Kayseri’ye taşıyan Yargıtay 5. Hukuk Dairesi, 1993 yılında Lice’de katledilen Tuğgeneral Bahtiyar Aydın dosyasını güvenlik gerekçesiyle Eskişehir’e nakletti.

Ali İsmail Korkmaz davasının güvenli bir şehir olduğu yıllardır bu tür davalarda uygulanan nakil kararları ile tescil edilmiş olan Eskişehir’den güvenlik gerekçesi ile kaçırılması ve dosya Kayseri’ye nakledilmişken 24 tanığın Eskişehir’de yapılacak duruşmada dinlenmesine karar verilmiş olması; naklin aslında hukuki bir sebebe dayanmadığının en açık göstergesidir.

Güvensiz denilen Eskişehir’de 6 Ocak tarihinde yapılan ve hiçbir güvenlik sorunu yaşanmayan talimat duruşmasına 100’den fazla avukatla katılan bizler, Kayseri duruşmasına bu sefer 300’u aşkın avukatla katılıyoruz.

4’ü tutuklu 8 sanığın dinleneceği duruşma için Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi, milletvekilleri, uluslararası heyetler, sendika parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi yüzlerce kişi ile yolları kesseniz de Kayseri’deyiz.

Siz haksızlığı büyüttükçe, biz bu davanın daha kalabalık olarak takipçisi olacağız.”

 

 

Şehre yeni gelenlerden oluşan ikinci kortej adliyeye doğru "Ali'nin katili AKP'nin polisi" sloganını atarak yürüdü. Slogan sesleri Adliye önünden de duyuldu.

 

VALİLİK YÜRÜYÜŞÜ YASAKLAMIŞTI

Valilikten yapılan açıklamada, davayla ilgili olarak eski adliye binası önünde protesto eyleminin yapılacağı duyumları nedeniyle, bu alanın toplantı gösteri yürüyüş alan ve güzergâhlarından olmadığından engelleme yapılacağı kaydedilmişiti. Valilik, yasağı “milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, hak ve özgürlüklerin korunmasıyla” gerekçelendirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler