Uydunet yetkilileri: Biz girebiliyoruz

Telekom'un Cumhuriyet.com.tr'ye girişleri engellemesinin ardından, TTNET, Uydunet, PTT Cell'den Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesine erişim sansürü geldi.

Yayınlanma: 12.09.2015 - 20:37
Abone Ol google-news

Teknik servis, incelemelerinde cumhuriyet.com.tr'ye girmek isteyenlerin bu siteye gelmeden engellendiklerini tespit ettiğini söyledi. Kullanıcılar cumhuriyet.com.tr'nin serverlarına ulaşamadan engelleniyor. Telekom ve TTNET, cumhuriyet.com.tr'ye erişim hakkını engelleyerek büyük suç işliyor.

İstanbul ve Türkiye'nin birçok ilinde Uydunet kullanıcısı olan Cumhuriyet okurları gazeteyi arayarak ve elektronik posta ile cumhuriyet'in internet sitesine giremediklerini söyledi.



ŞİKAYET EDİN

Cumhuriyet erişimi ile ilgili olarak bazı bölgelerde belirli anlarda yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak network ekibinin yaptığı incelemede sistemlerimizle ilgili bir sıkıntı gözlemlenmemiştir. Cumhuriyet serverları ve bu serverların internet bağlantılarında bir problem yoktur. Burada yaşanacak bir sistem hatası veya erişim engeli tüm Türkiye'nin ve yurtdışının Cumhuriyet.com.tr'ye erişememesi anlamına gelecektir.

Yaşanan sıkıntılar, kullanıcıların kendi cihazlarından (bilgisayar, telefon) yaptıkları cumhuriyet.com.tr istekleri bizim sunucularımıza ulaşamamasından kaynaklıdır.  Bunun nedenleri sıralanacak olursa;
1) Cihazın internete erişemiyor olması.
2) Cihazla ilgili veya kullanılan tarayıcıyla ilgili veya tarayıcıdaki bir eklenti nedeniyle Cumhuriyet.com.tr'nin açılamaması.
3) Kullanıcının bedelini ödediği internet hizmetini cumhuriyet.com.tr için alamaması.

1. madde ile ilgili kullanıcının problemi yoktur, çünkü kullanıcı diğer internet sitelerine erişebilmektedir.
2. madde ile ilgili kullanıcının problemi yoktur, çünkü aynı cihaz ve tarayıcı ile Cumhuriyet'in ana IP'si (213.143.255.186) açılmazken diğer IP'si (213.143.255.189) sorunsuz açılabilmektedir ve site görüntülenebilmektedir.
3. madde ile ilgili sorun yaşanmaktadır.

Sorun TTNET, Pttcel gibi bir internet sağlayıcısı tarafından cumhuriyet.com.tr engellemesi ile ortaya çıkmakta, veya bu internet sağlayıcılarına da altyapı hizmeti sağlayan Telekom'un cumhuriyet.com.tr engellemesi ile ortaya çıkmaktadır.

Problem yaşayan kullanıcıların, internet sağlayıcısı ya da telefon şirketlerine parasını ödediği hizmeti alamadığına dair şikayette bulunmasını rica ederiz.

Siteye giremediklerini bildiren okurlar erişim engelleme önleyici programlar (VPN) ile siteye girmeyi denediklerinde ise başarılı oluyorlar.

İşte internette yasakları aşmanın yolları

Erdoğan'ın videosunu yayınlayan Cumhuriyet'e Telekom sansürü

'BİZ GİREBİLİYORUZ'


Uydunet yetkilileriyle yaptığımız görüşmede, böyle bir sorun olup olmadığı araştırdıklarını ve sonuç olarak böyle bir engelleme olmadıklarını söyleyediler. Herhangi bir mahkeme kararı olmadan engelleme yapamayacaklarını belirten Uydunet yetkilileri, kendilerinin Cumhuriyet.com.tr 'ye giriş yapabildiklerini ifade etti.

Google Chrome kullananlar, "zenmate for google chromeTM" eklentisi ile yasakları aşabilir.

MOBİL'DE YASAKLARI AŞMAK İÇİN YAPILACAKLAR

Akıllı  telefon ve tabletlerde mobil olarak Twitter'a girebilmek için Google Play ya da Apple Store'dan "Hotspot Shield" ya da "onavo protect" programını indirmelisiniz.

Bilgisayarda DNS değiştirmelerde kullanılabilecek numaralar şöyle:

Google DNS

8.8.8.8
8.8.4.4

Norton DNS


198.153.192.1
198.153.194.1

Uydunet DNS

62.248.80.161
62.248.80.162




















































Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler