Kardeş kavgasının simgesi oldular

Kardeş gibi büyüyen teyze çocuklarından er Recep Beycur şehit oldu, PKK’li Rıdvan İpek ise Tunceli’de öldürüldü. 15 metre arayla toprağa verildiler. İki kuzenin aileleri mezarlığa birlikte gidiyor, birlikte dua ediyor.

Yayınlanma: 12.09.2015 - 23:21
Abone Ol google-news

Erzurum’un Karaçoban İlçesi Kırıkmaya Köyü’nde yaşayan ve kardeş gibi büyüyen iki teyze çocuğundan Jandarma Er Recep Beycur, Siirt’in Pervari İlçesi’nde 19 Ağustos’ta PKK’lilerin karayolunda düzenlediği bombalı saldırıda 7 arkadaşıyla şehit oldu.

Teyzesinin oğlu PKK’li Rıdvan İpek ise 4 Eylül’de Tunceli kent merkezinde şehit Nahit Bulut Polis Karakolu’na düzenlenen ve 1 polisin şehit olduğu, 1 sivil vatandaşın da yaşamını yitirdiği saldırının ardından güvenlik güçlerince öldürüldü. Şehir er Beycur’un cenazesi 21 Ağustos’ta, PKK’li İpek’in cenazesi ise 11 Eylül’de Kırıkmaya Köyü mezarlığında 15 metre arayla toprağa verildi.

Şehit babası Selahattin Beycur ile PKK’li Rıdvan İpek’in babası Ramis İpek, taziyeleri birlikte kabul ediyor, çocuklarının mezarını da beraber ziyarete gidiyor. Selahattin Beycur, oğlu Recep ile kuzeni Rıdvan İpek’in kardeş kavgasına kurban gittiğini belirterek şöyle konuştu:

‘Yürekler yanmasın’ “Onların çocuklukları birlikte geçti. Biz barış istiyoruz. Kardeşler toprağa düşmesin. Kimsenin yüreği yanmasın. Bizim canımız yandı, artık kimsenin de canı yanmasın istiyoruz” dedi. Rıdvan İpek’in babası Ramis İpek de ölümlerin bir an önce sonlandırılması ve annelerin artık gözyaşı dökmemesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi. İpek, “Ben ve Recep’in babası yan yana geziyoruz. Savaşlar olmasın, savaştan hiç kimsenin bir çıkarı olmamıştır ve olmayacaktır. Evlat, evlattır. Yerde bulunmamış, çöpten alınmamıştır. Evlatları büyütene kadar neler çekiyorlar” dedi. Türklerin ve Kürtlerin kardeş olduğunu vurgulayan İpek, “Her yerde beraber oturuyoruz, arkadaşız. Beraber yiyip içiyoruz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler