TRT, dizi için Validebağ Korusu'nu yakıyordu

TRT 1 için çekilen dizide yangın sahnesi nedeniyle Validebağ Korusu'nda yangının eşiğinden dönüldü. Validebağ Gönüllüleri, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 14.09.2015 - 10:33
Abone Ol google-news

<video:368495>

TRT için Üsküdar Yapım tarafından çekilen ‘Hayat Çizgisi Suriye’ adlı filmin Validebağ Korusu’nda yapılan çekimler çevrecilerin tepkisine neden oldu.

Araçların patlayıp yandığı  sahneler sırasında koru güvenliğinin ihlal edildiği ve çekimlerin izin alınmadan yapıldığını savunan Validebağ Gönüllüleri sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

HAYDARPAŞA NUMUNE , NİZİP DEVLET OLDU

Validebağ Korusu’nda Suriye’yi konu alan ‘Hayat Çizgisi Suriye’ adlı film için senaryo gereği bazı araçlar ateşe verilince korunun yangın tehlikesi atlattığı iddia edildi. Bir televizyon kuruluşu için Üsküdar Yapım tarafından çekilen filmde, Haydarpaşa Numune Hastanesi binasına Nizip Devlet Hastanesi tabelası asıldı, çekimlerde Gaziantep plakalı araçlar kullanılarak patlamış araçlar ve yaralılar sahnesi çekildi.

VALİDEBAĞ’DA TEDBİRSİZ ÇEKİME SUÇ DUYURUSU

Validebağ Gönüllüleri, çekimlerin izinsiz yapıldığı ve ateşli sahneler sırasında tedbir amaçlı itfaiye ve polis ekiplerinin alanda olmamasına tepki gösterdi. Dizi ekibi ise çevrecilere hastane yönetiminden ve İstanbul Valiliğinden izinleri olduğunu belirtti. Konuyla ilgili olarak yapım şirketi ve sorumlular hakkında suç duyurunda bulunan Validebağ Gönüllüleri’nden Arif Bilgin, korunun 1.derece doğal SİT alanı olduğunu hatırlatarak, çekimler için İstanbul I Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alınması gerektiğini vurguladı. Duruma tepki gösteren Validebağ gönüllüleri de sosyal medya üzerinden "1. Derece doğal sit alanı olan Validebağ korusu plato değildir!" açıklamasında bulundu.Mahalleli ise araçların yanışı sırasında göğe dumanların yükseldiğini herkesin evlerinden  Validebağ Korusu yanıyor diye dışarı çıktığını söylediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler