Ankara’da bayrak seli

Ankara’da sivil toplum örgütlerinin çağrısı ile gerçekleştirilen “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşünde on binlerce yurttaş terörü protesto etti. 1. Meclis binası önünde biten yürüyüş sonunda ortak açıklamayı okuyan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Teröre tepki göstermek adına vatandaşlarımızı rencide edecek, kardeşliğimize zarar verecek her tür eylem ve söylemlerden kaçınmalıyız” dedi.

Yayınlanma: 17.09.2015 - 16:49
Abone Ol google-news
 
Aralarında TOBB, TÜSİ- AD, Türk-İş ve TİSK’in de bulunduğu 14 meslek, sivil toplum örgütü, işçi, işveren ve memur konfederasyonlarının çağrısı ile gerçekleştirilen, “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşünde on binlerce yurttaş terörü protesto etti.
 
Yürüyüş için öğle saatlerinden itibaren Kızılay- Ulus istikameti trafiğe kapatıldı. Polis Sıhhiye Meydanı’nı demir bariyerlerle çevirdi. Alanda bomba araması yapıldı. Bariyerlerin etrafına da polisler yerleştirildi. Bir polis helikopteri havadan kontrol yaptı. Ulus çevresindeki binalarda keskin nişancılar yer aldı. Yürüyüş için gelenlere bayrak, şapka, düdük dağıtıldı. Sendikalar yurdun çeşitli yerlerinden üyelerini otobüslerle Ankara’ya taşıdı. Yurttaşlar üzerleri aranarak Sıhhiye Meydanı’na alındı. Güvenlik önlemleri kapsamında atlı polisler de görev yaptı. TIR’la getirilen ve Sıhhiye’den Opera’ya kadar uzanan dev Türk Bayrağı açıldı.
 
Gökçek de geldi
 
Sıhhıye Meydanı, Opera’ya kadar insanlarla doldu. Yürüyüş için toplananlar sadece Türk Bayrağı taşıdı. Başka hiçbir örgütün, siyasi partinin bayrağı ya da logosu taşınmadı. Sıhhiye Meydanı “bayrak denizine” dönüştü. Sürekli düdükler öttürüldü. Saat 17.00’ye doğru yürüyüş başladı. Sıhhiye’den Ulus’a “insan seli” oluştu. Düzenleyici örgütlerin başkanlarının gelmesi için kortej zaman zaman durduruldu. Ancak başkanlar doğrudan 1. Meclis binası önüne geldi. Yürüyüşte, “Şehitler ölmez vatan bölünmez; ne mutlu Türküm diyene; polise, askere uzanan eller kırılsın; kahrolsun PKK; teröre hayır kardeşliğe evet” sloganları atıldı. Türk Hava Kurumu (THK) binasında bekleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek buradan yürüyüşe katıldı. Gökçek’in etrafında çok sayıda koruması yer aldı. Kortej Ulus 1. Meclis önüne geldiğinde, düzenleyici örgütlerin başkanları da geldi. Ancak korumaların itekleyerek topluluğu yarması nedeniyle izdiham tehlikesi yaşandı.
 
Düzenleyici örgütlerin başkanları 1. Meclis bahçesine girdi. Başkanlar bina içerisinden geçmek yerine, 1. Meclis’in balkonuna korumalarının ve arkadaşlarının yardımıyla tırmanarak çıktı. Korumalar da balkona tırmandı. Sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu.
 
 
El ele birlik mesajı
 
1. Meclis’in balkonunda ortak açıklamayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu okudu. Hisarcıklıoğlu, “Bugün burada olan bizler farklı dünya görüşlerine, farklı düşüncelere sahibiz. Ama ortak noktalarımız var. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, hepimiz bu ülkenin sevdalısıyız” dedi. Vatan, birlik, dirlik, huzur, yarınlar hedefteyken sessiz kalamayacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışanlara karşı da sessiz kalamayacaklarını bildirdi. “Toplumda her geçen gün kutuplaşma artarken, akıl ve vicdan tutulması karşısında sessiz kalamayız” diyen Hisarcıklıoğlu, ülkenin üzerinde oynanan kirli oyunu boşa çıkarmak için geldiklerini söyledi. Yürüyüşün 1. Meclis’te sonuçlanmasının önemli bir mesajı içerdiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Bu milletin birlikte yaşama iradesinin ilk timsali olan kurucu Meclis’teyiz” dedi.
 
Kardeşiz, bozulmasın
 
Uyarıda da bulunan Hisarcıklıoğlu, “Teröre tepki göstermek adına vatandaşlarımızı rencide edecek, kardeşliğimize zarar verecek her tür eylem ve söylemlerden kaçınmalıyız. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, birbirimizin kardeşiyiz” dedi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay gazetecilerin soruları üzerine, herkesin Türk Bayrağı altında birleşmek zorunda olduğunu belirterek, Suriye’de yaşananlara dikkat çekti.
 
Huzur yoksa iş de yok
 
TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu da, huzurun olmadığı yerde iş ve yatırımın da olmayacağına işaret ederek, “Açıkçası hepimiz evlerimize gittiğimizde yatmadan önce bugün yeni bir kötü haber var mı endişesi içerisinde haberlere bakıyoruz” dedi.
 
TÜRGEV de vardı

Yürüyüşe AKP milletvekili Emrullah İşler ile CHP milletvekili Mahmut Tanal da katıldı. 70 ile 100 bin arasında kişinin katıldığı tahmin edilen yürüyüşe destek veren örgütlerin sayısı 250’ye çıkarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuklarının da yönetiminde bulunduğu TÜRGEV de destek verenler arasında yer aldı. Yürüyüşe gaziler de katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler