PKK 2 ilde saldırdı: 5 yaralı

Siirt'e içme suyu sağlayan pompa istasyonunda güvenlik önlemi alan askerlere PKK'liler roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda 2 asker yaralandı. Bingöl'de ise yol kapatan PKK'lilere müdahale için olay yerine giden özel harekat polislerine saldırıldı, 2 polis ve 1 sivil yaralandı.

Yayınlanma: 23.09.2015 - 20:29
Abone Ol google-news

Siirt kent merkezine 10 kilometre mesafede bulunan Kezer Çayı kayısında bulunan kentin içme suyunu sağlayan pompa istasyonunda güvenlik önlemi alan askerlere PKK'liler roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle birlikte çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte 2 asker yaralandı. Yaralı askerler önce 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndaki Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada ilk tedavileri yapılan askerler daha sonra Siirt Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralı askerlerin durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Çatışmanın yer yer sürdüğü bölgeye takviye askerler sevk edildi.

BİNGÖL: 3 YARALI

Bingöl'de yol kapatan PKK'lilere müdahale için olay yerine giden Özel Harekat polislerine örgüt mensuplarınca roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis ve olay yerinde bulunan 1 sivil yaralandı.

Olay, akşam saatlerinde Kurudere mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Kurudere mevkiinde bir grup PKK'li yol kesme eyleminde bulundu. Olayın haber verilmesi üzerine bölgeye Özel Harekat polisleri sevk edildi. Olay yerine yaklaşan polislerin içinde bulunduğu zırhlı araca PKK'liler roketararlı saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda 2 polis ve yakında bulunan 1 sivil hafif şekilde yaralandı. Yaralılar, Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Saldırının ardından bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Güvenlik güçleri olaydan sonra kaçan PKK'lilere yönelik operasyon başlattı. Bölgede güvenlik güçleri ve teröristler arasındaki çatışma devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler