‘Böcek’ operasyonu

Bürokraside ‘temizlik’ sürüyor, Başbakanlık’taki dinleme skandalının faturası 23 korumaya kesildi.

Yayınlanma: 04.02.2014 - 22:08
Abone Ol google-news

Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili raporunu tamamlamasının ardından Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı’nda görevli 23 koruma görevden alındı. Görevden alınanlar arasında Erdoğan’ın yakın korumaları da bulunuyor. Başbakanlık’ın yanı sıra Maliye, Adalet, Ekonomi, Sanayi ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarının kritik birimlerinde de görev değişiklikleri yapıldı.

Teftiş Kurulu, uzun süredir üzerinde çalıştığı raporunu geçen hafta savcılığa göndermişti. Savcılık ise “casusluk şüphesiyle” dosyayı özel yetkili başsavcı vekilliğine devretmişti. Görevden alınanlar arasında Erdoğan’ın yakın koruma ekibinden bazı isimler ile Başbakanlık’ta güvenlik kameraları merkezinde görevli isimlerin de olduğu belirtiliyor. İsimlerden bazılarının Erdoğan’ın ofisindeki “böcek”le bağlantılı olduğunun saptandığı öğrenildi.

Öte yandan 17 Aralık’taki yolsuzluk operasyonunun ardından kırılan hükümet-cemaat ilişkileriyle kamuda süren görevden almalar ve görev değişikliklerine dün yenileri eklendi. Bu çerçevede Başbakanlık’ın yanı sıra Maliye, Adalet, Ekonomi, Sanayi ve Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıklarında çeşitli kritik birimlere yeni isimler atandı. Bu çerçevede geçen günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürü Faruk Özçelik’in yerine Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcısı Metin Yener atandı.

Kızaktakilerin yerine yenileri geldi

Atama dalgasında bir diğer önemli atamalar da Adalet Bakanlığı’nda yapıldı. Bakanlıkta müsteşar yardımcıları Kenan Özdemir ve Yüksel Hız, 17 Aralık sonrasında görevlerinden alınarak Bakanlık Yüksek Müşavirliği’ne getirilmişlerdi. İşte bu iki ismin yerine dün Ankara hâkimi Selahaddin Menteş ve adalet başmüfettişi Basri Bağcı atandı. Ayrıca Avrupa Birliği Genel Müdürü Ali Bilen de bakanlık yüksek müşavirliğine getirildi.

Müsteşar yardımcıları koltuğu kaptırdı

Üst düzeydeki bürokratların tasfiyesi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda da yaşandı. Bakanlık müsteşar yardımcısı Hüseyin Rahmi Çetin görevinden alınarak bakanlık müşavirliğine atandı. Sanayi Genel Müdürü Süfyan Emiroğlu, Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Bayram Tekin ve Personel Dairesi Başkanı Göksel Gündaş da bakanlık başmüfettişi oldu. Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit de koltuğunu kaybeden bürokratlardan oldu. Ecevit, kızak görev olan bakanlık müşavirliğine atandı. Personel dairesi başkanı Muhammet Karakaya da Ecevit gibi bakanlık müşaviri oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ise Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Can


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler