UyduNet'ten şimdi de Twitter'a sansür geldi

Telekom'un Cumhuriyet.com.tr'ye girişleri engellemesinin ardından, TTNET, UyduNet, PTT Cell'den Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesine erişim sansürü gelmişti. UyduNet kullanıcıları şimdi de Twitter'a ulaşamıyor.

Yayınlanma: 25.09.2015 - 22:15
Abone Ol google-news

Daha önce Cumhuriyet.com.tr'ye erişim engeli getiren UyduNet şimdi de Twitter'a erişim olanağı sağlayamıyor.

UyduNet kullanıcıları uzun süredir Twitter'a giremediğinin söylüyordu. Ancak diğer internet sağlayıcı şirketlerin internet servisini kullanan kişiler Twitter'a girebiliyorlar. Bu şikayetler üzerine UyduNet müşteri hizmetleri ile görüşen Cumhuriyet muhabiri, UyduNet üzerinden twitter'a erişim sorunu hakkında bilgi aldı.

UyduNet teknik servisi çalışanının verdiği bilgiye göre twitter'a erişim 26 Ağustos 2015 tarihinden itibaren mahkeme tarafından süresiz şekilde engellenmiş. Twitter'a bu erişim yasağının neden konulduğu hakkında herhangi bir bilginin olmadığını söyleyen teknik servis çalışanı; "Eğer diğer internet sağlayıcıları tarafından Twitter'a giriş sağlanıyorsa bu durum, Twitter'a gelen yasağı uygulamayan internet servisi sağlayıcısı şirketleri bağlar ve yasal bir suçtur" dedi.

Sosyal medya yasağa böyle tepki göstermişti

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler