Bismil'de önce sokağa çıkma yasağı sonra çatışma... 8 yaşındaki bir çocuk öldü

ŞIRNAK ’IN Beytüşşebap ilçesinde dün sabah çıkan çatışmada, 2 asker yaralandı. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bir eve mühimmat düşmesi sonucu 8 yaşındaki Elif Şimşek öldü, 5 kişi de yaralandı. PKK tarafından polis aracına atılan roketatar mermisinin eve isabet ettiği iddia edildi.

Yayınlanma: 27.09.2015 - 21:44
Abone Ol google-news

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde önceki akşam düzenlenen eylemlerin ardından Kaymakamlık dün saat 14.30’dan itibaren Ulutürk, Tekel, Dumlupınar ve Sırat mahallelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçleri ile PKK’nin gençlik yapılanması YDG-H üyeleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalar sırasında saat 18.00’de Dumlupınar mahallesinde bir eve mühimmat isabet etti. Evde bulunan 8 yaşındaki Elif Şimşek yaşamını yitirirken, Pelda, Avaşin, Bedia, Ahmet ve Mehmet Şimşek de yaralandı. Yaralılardan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Hastane yetkilileri yaralıların vücutlarında mühimmat parçaları bulunduğunu belirterek, Pelda ve Avaşin Şimşek’in ameliyata alındığını, diğer 3 yaralının da tedavisinin sürdüğünü belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada olayın PKK’lilerin zırhlı polis aracına attıkları roketin eve isabet etmesi sonuncu meydana geldiği belirtildi. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, “Polis aracına atılan roket sekerek eve isabet ettiği veya eve atılan bombanın patlaması sonucu şarapnel parçaları ile can kaybı ve yaralanmalar olduğu yönünde iki iddia var. Bismil’de adli ve idari makamların hızla, tarafsız ve objektif biçimde soruşturma başlatarak olayı açıklığa kavuşturması lazım” dedi. Şimşek ailesinin akrabası olan DBP Diyarbakır İl Başkanı Ali Şimşek, “Olay nasıl oldu bilmiyoruz. Yaralılar bilgi verecek durumda değil. Araştırma sürüyor” dedi.

Şimşek ailesinin Beytüşşebap’ta 25 Eylül’de öldürülen “Gelhat Şevger” kod adlı PKK’li Ekrem Şimşek’in de akrabası olduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler