‘Kardeşimi sırtıma alıp sınıra dayanacağım!’

IŞİD’e karşı mücadelede sınırı geçip Birleşik Özgürlük Güçleri’ne katılan ve 21 Eylül’de mayına basarak yaşamını yitiren Aziz Güler’in cenazesi, ailesinin girişimlerine rağmen 8 gündür Rojava’da sınıra yakın bir hastanede bekletiliyor.

Yayınlanma: 29.09.2015 - 22:22
Abone Ol google-news

CHP ve HDP’li milletvekilleri ile Suruç Kaymakamı’na, çocuklarının cenazesi ile sınırı geçmek için defalarca başvuran ancak sonuç alamayan Güler ailesi, eş zamanlı olarak AYM ve AİHM’e başvurmaya hazırlanıyor.

Ankara’da düzenlenen basın toplantısında ailesinin yaşadıklarını anlatan ağabey Umut Güler, babasının halen Rojava’da kardeşinin cenazesi başında beklediğini söyleyerek, “Hükümet ne kadar kanunsuz davranırsa davransın, biz sonuna kadar yasal yolları deneyeceğiz. Mahkemelerden lehimize karar çıkmasına rağmen izin vermezlerse, Aziz’i Türkiye’ye kesinlikle getirme kararlılığındayız. Gerekirse kardeşimi sırtlıyacağım ve sınır kapısına dayanacağım. Kapıdan almazlarsa sınırı geçip, kardeşimi sırtımda taşıyıp, Aziz’i buraya getireceğim” dedi. Babasıyla bayramda Rojava’ya gittiklerini belirten Umut Güler, çocuklarını oraya defnetmek zorunda kalmış 16 aile ile birlikte sınırı geçtiklerini söyledi. Güler, bu ailelerin, çocuklarını Türkiye’ye getirebilmek için 1 Kasım seçimlerinden sonra ortamın yumuşamasını beklediklerini kaydetti.

Güler’in cenazesinin Türkiye’ye sokulması önündeki engellerin kaldırılması talebiyle düzenlenen basın toplantısına, kardeşi Ethem Sarısülük’ü Gezi protestolarında kaybeden Mustafa Sarısülük, HDP’li Sırrı Süreyya Önder, Müslüm Doğan, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve DİSK, KESK, TMMOB, TTB yöneticileri de destek verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler