'Hallderiz Mehmet Abi'

Sabah-atv havuzundan Ziraat Bankası skandalı çıktı. Genel Müdür, 200 milyon dolar kredi için ‘Hallederiz abi’ demiş.

Yayınlanma: 06.02.2014 - 10:22
Abone Ol google-news

Çalık Grubu’na ait Sabah ve atv’nin satın alınması için oluşturulan 630 milyon dolarlık havuzun, 200 milyon dolarlık kısmının Türkiye Ziraat Bankası’ndan karşılandığı ortaya çıktı. Taraf'ın haberine göre, Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz’in, kredinin kullandırılmasında büyük çaba sarf ettiği ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile kredi konusunda bir çok görüşme yaptığı belirlendi. Hatta görüşmelerin birisinde, Aydın’ın, 200 milyon dolarlık kredi için Mehmet Cengiz’e, “Hallederiz Mehmet Abi” diyerek cevap vermesi dikkat çekti.

İLK KREDİYİ DE AYDIN VERDİ

Sabah ve atv’nin, kamu bankaları ile olan ilişkisi bir türlü sona ermedi. Dinç Bilgin döneminde Halk Bankası, Emlak Bankası ve Vakıfbank’tan kullandığı kredilerle uzun süre gündemden düşmeyen Sabah Grubu, altı yıl aradan sonra yeniden satışa çıktı. Ve kamu bankaları yeniden devreye sokuldu. Bu kez Ziraat Bankası, grubun satın alınmasını fonladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de açıkladığı, 241 sayfalık Sabah ve ATV Yolsuzluğu fezlekesinde, yer alan bilgilere göre, havuza 100’er milyon dolar katkı sağlaması öngörülen Limak ve Kolin İnşaat nakit bulamadı.

Bunun üzerine, Ziraat Bankası’ndan 100’er milyon dolar olmak üzere kredi açılması kararlaştırıldı. Kredi işlemlerini ise Mehmet Cengiz takip etti. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın, kredi için yaptığı görüşmeler ise mahkeme kararı ile yapılan teknik takibe takıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler