Anne ve baba serbest bırakıldı, 'Sicilyalı Ayşegül' ise kayıp

İtalya’nın Sicilya Adası’nda 19 yaşındaki kızlarını “fazla Batılılaştığı” gerekçesiyle Denizli’ye gönderdikleri için gözaltına alınan Birol-Yasemin Durtuc çifti önceki gün salıverildi.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 11:05
Abone Ol google-news

Şikâyet üzerine 5 gün gözaltında tutulan ve İtalyan mahkemesi tarafından serbest bırakılan anne-baba, “Kızımız arkadaş kurbanı” dedi. İtalya’ya dönen genç kızın nerede olduğu bilinmiyor.

Habertürk gazetesinden Hüseyin Şentürk'ün haberine göre, 30 yıldır İtalya’da yaşayan 2 çocuk babası çiçekçi Durtuc, olayın tüm detaylarını anlattı. “Bir baba olarak kızımın iyiliği için bazı kısıtlamalar getirdiğim doğru. Türk geleneklerine göre yetişmesini istiyordum. O erkek arkadaşlarıyla gezip tozmaya başladı. Okula da gitmediğini öğrendik. Karşıma alıp, kıyafetine de dikkat etmesini istedim. Ama bizi şikayet etmiş” diyen baba Birol Durtuc şöyle devam etti:

“İtalyan yasalarına göre dokunulmazlık zırhına büründü. İki yıl boyunca istediği gibi yaşamaya başladı. Denetim memurları istedikleri zaman kontrole geliyordu, korkar olduk. Geçen yıl eğitimini Türkiye’de sürdürmek istediğini söyledi. Annesiyle Denizli’ye gittiler. Erkek arkadaşı Ayşegül’ü sordu. Türkiye’de olduğunu söyleyip peşini bırakmasını istedim. O da kızımı kaçırıp Türkiye’de tuttuğumu ihbar etmiş. Kızımın zorla alıkonulmadığını gösteren telefon kayıtlarını polise verdim, serbest bıraktılar. Polis Denizli’de baskın yapmış. Ayşegül İtalya’ya dönmek istediğini söylemiş. Onun değişmesi için çok çaba sarf ettim. Tam beni anlamaya başladı derken yine arkadaş kurbanı oldu. Şimdi bir arkadaşındaymış, nerede olduğunu tam bilmiyoruz...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler