"Kararı okuduğumda aklıma ilk Türkan hoca geldi"

ÇYDD’li Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in tek üzüntüsü Türkan Saylan’ın beraat kararını duyamamış olması.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 12:17
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan ve önceki gün beraat eden ÇYDD’li Prof. Dr. Ayşe Yüksel,   soruşturmayı yürütenlerin yargılanmasıyla ilgili “Ailemden de Türkan Hoca’dan da kin, intikam  duyguları almadım, öğrenmedim, bilmiyorum. ‘Oh olsun’ gibi bir şey asla söyleyemem. Ancak kim   hukuk dışı davrandıysa adil mahkemelerde yargılanarak, suç işlemişse ve karşılığında cezası varsa  çekmeli” diyor. Yüksel’in tek üzüntüsü ise Türkan Saylan’ın beraat kararını duyamamış olması.

Ayşe Yüksel, Ergenekon’un 12. dalgasında, İstanbul’da havalimanında gözaltına alındı ve 17 Nisan 2009’da tutuklandı. 8 gün cezaevinde kalan Yüksel, önceki gün İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Poyrazköy davasında beraat etti.

Kararı Cumhuriyet’e değerlendiren Yüksel, şunları söyledi:

“Davanın en başından beri kendimizden emindik. Özel yetkili mahkemelerde hiçbir dilekçemizi  görmüyorlardı. Bu nedenle önümüzü göremiyorduk. Bu mahkemeler kapanınca, davanın olumlu sonuçlanacağına inancımız doğmaya başladı. Delillerin sahteliğini kanıtlayan Adli Tıp raporunun  dosyaya gelmesiyle ‘bu iş bitti’ dedim. O nedenle bizim için olağanüstü bir sonuç değil, beklenen,  hak ettiğimiz bir sonuçtu.

Yargılanacak bir suçumuz yoktu ama beraat etmekten de gurur ve onur duyuyoruz. Beraat kararı  okunduğunda aklıma ilk olarak Türkan hoca geldi. Onun o salonda olduğunu hissediyordum ama keşke o da burda olsaydı, elimizi tutsaydı, birlikte bu kararı duysaydık diye düşündüm. İstemsiz  olarak kafamı gökyüzüne çevirmişim, elimde de onun resmi vardı...”

Yüksel, “Kurumlara baskılar yapıldı. ÇYDD, çağdaş Türkiye’nin çağdaşlık güvencesi. Çağdaş   Türkiye’ye inanan herkesin ÇYDD’ye yapabildiği ölçüde, maddi gücüyle ya da manevi olarak destek  olması lazım. Toplum iyi olmadıkça, bireysel iyiliğiniz asla ve asla mutluluk getirmez” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler