Mithat Sancar: Nusaybin'de durum kritik... Gerekirse açlık grevine başlayacağız

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin'in Nusaybin ilçesi abluka altında. HDP'li vekiller ilçe girişinde bekletiliyor.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 14:29
Abone Ol google-news

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Aralarında HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Gülseren Yıldırım ve HDP Batman Milletvekili Ali Atalan'ın da bulunduğu, belediye başkanları, eski milletvekilleri ve STK yöneticilerinden oluşan bir grup ilçeye girmek istiyor. Güvenlik güçlerinin izin vermediği Sancar ve beraberindekiler, oturma eylemine başladı.

"NUSAYBİN REHİN ALINMIŞ DURUMDA"

Nusaybin'deki son durum hakkında Cumhuriyet'e konuşan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, "Biz burada seçilmişler olarak ilçeye girmek istiyoruz. Nusaybin'de durum kritik. Erzak ve çocuklar için mama sıkıntısı var. Dört gündür şehir rehin alınmış durumda" dedi.

"GEREKİRSE AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAĞIZ"

Mardin Valisi'ne ilçeye girmek istediklerini söylediklerini ancak ret cevabı aldıklarını ileten Sancar, "Bu sindirme politikasının devamı. İnternet yok. İlçeden yaralılar çıkarılıyor. 23 yaşında Velat isimli bir genç omzundan yaralı olarak çıkarıldı, Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı" diye konuştu. İlçede çatışmaların sürdüğünü söyleyen Sancar, oturma eylemine başladıklarını ifade ederek, "Gerekirse açlık grevine de başlayacağız" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler