Kendi mezar taşını hazırladı

Ardahan'da mermerden mezar yapan 63 yaşındaki Sırrı Gümüş, özel ve farklı olmasını istediği kendi mezar taşını, kimseye bırakmayarak şimdiden hazırladı.

Yayınlanma: 04.10.2015 - 16:16
Abone Ol google-news

Ardahan Küçük Sanayi Sitesi'ndeki atölyesinde mermer mezar işi yapan 63 yaşındaki Sırrı Gümüş, ustalığını kendisi için de konuşturarak, ölmeden mezar taşı sahibi olanlar arasına girdi. 

Üzerine Türk bayrağı ve kendi fotoğrafını işlediği, bir tek ölüm tarihi kısmını kendinden sonraya bıraktığı mezar taşını atölyesinin önünde sergileyen Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar içinde binlerce ölen için mezar ve mezar taşı yaptığını belirterek, bir gün herkes gibi kendisinin de buna ihtiyaç duyacağına işaret etti. 

Mezar taşının farklı ve özel olmasını istediğini ve bu nedenle kimseye bırakmayarak kendi el işçiliğiyle hazırlamak istediğini dile getiren Gümüş, "Bir gün ölüm beni de bulacak sonuçta. Bu nedenle çocuğuma vasiyet ettim, 'ben ölünce benim yaptığım mezar taşını kullanın' diye. Başkalarına bırakmadan kendi isteğime göre bir mezar taşı yaptım. Biraz da bana özel olsun diye özenerek yaptım. Allah ne takdir etmiş ise o olacak. Bugüne kadar binlerce mezar taşı yaptım ve bir tanesi de bana nasip olsun istedim. Kendi emeğimden olsun istedim. Sonuçta bir gün bana da mezar yapılacak. Bu nedenle kimseye bırakmadan, dünyadan göçmeden hazırlığımı yaptım" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler