Kılıçdaroğlu'na tepki geldi, Erdoğan gibi 'karaktersiz' demedi

Van'da şehit düşen polis memuru Yaşar Uysal'ın ailesine taziyeye giden CHP lideri Kılıçdaroğlu bir şehit yakınının tepkisiyle karşılaştı. Kılıçdaroğlu bu durumu son derece normal karşılayarak, "Vatandaşın acısı var. Ateş düştüğü yeri yakıyor" dedi.

Yayınlanma: 07.10.2015 - 09:43
Abone Ol google-news

<video:362711>

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın Çorum merkeze bağlı Güney Köyü'nde yaşayan babası Mustafa Uysal'a taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretine Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Çorum Milletvekili Tufan Köse de katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya mitinginin ardından karoyuli ile Çorum'a geçti. Abide Meydanı'ndaki mitingi öncesinde dün Van'da kaçakçıların kullandığı kamyonetin çarpması sonucu şehit olan polis memuru Yaşar Uysal'ın Çorum merkeze bağlı Güney Köyü'nde yaşayan babası Mustafa Uysal'a taziye ziyaretinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Çorum Milletvekili Tufan Köse'nin de bulunduğu ziyarette, şehit yakınları ve köy halkı terör olaylarına karşı öfkelerini dile getirdi. Şehidin amcasının oğlu Yunus Emre Uysal, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Lütfen artık ölümlere son verin. Acımızı paylaşıyorsunuz, bizi de anlayın. Elele verin şu acıları bitirin artık" dedi.

Kılıçdaroğu ise, "Haklısınız ama kimse bana sen elinden geleni yamadın diyemez. Vallahi de billahi de elimden geleni yaptım. Bu ülkenin insanlarına yazık. Çözülmesi lazım bunun. Biz çözeriz dediler. Şimdi PKK bizi kandırdı diyorlar yav siz çocuk musunuz ki PKK sizi kandırsın? Bu sorun siyasi partilerin bir araya gelerek çözecekleri sorundur. Toplumsal uzlaşma ile bu sorunu çözmemiz lazım. 30 yıldır çözülemiyor. Ortak aklı kullanırsak çözeriz" diye konuştu.

"KARAKTERSİZ" DEMEDİ

Bu sırada bir kişi, "Siz niye bir araya gelip terör sorununu çözmüyorsunuz, herbiriniz ayrı havadan çalıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu tepkilerin üzerine, "Vatandaşın acısı var, biz onları anlıyoruz, ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah kimseye yaşatmasın. Başınız sağolsun" dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra Çorum mitingine katılmak üzere köyden ayrıldı.

ERDOĞAN, ŞEHİT BABALARINA 'KRAKTERSİZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit cenazelerinde kendisine tepki gösteren şehit babalarına "Karaktersiz şehit babaları" var demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler