Can Dündar'a basın özgürlüğü ödülü

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından kendisine verilecek 4. Basın Özgürlüğü Ödülü’nü bugün törenle alacak.

Yayınlanma: 10.10.2015 - 06:23
Abone Ol google-news

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, gazetecinin görevinin halka gerçekleri duyurmak olduğunu, Dündar’ın da bu temel görevi yerine getirmeye çalıştığını belirterek “Tehditlere boyun eğmeden, kapalı kapılar ardındaki gerçekleri bizlere aktaran Dündar’ın basın ve ifade özgürlüğü için verdiği mücadelenin tüm gazetecilere örnek olmasını diliyorum” dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen de, Dündar’ın iktidar baskılarının yanı sıra, otosansüre karşı da duruşunun önemli olduğunu vurguladı. Dikmen, “Gazeteciler hiçbir baskıya maruz kalmıyorlarsa, düşüncelerini bilgilerini özgürce paylaşabiliyorsa basın özgürlüğünden ve demokrasiden söz edilebilir. Ülkemizde artan baskılar, cezalar, sendikal haklara ilişkin sorunlar, medya kuruluşlarına sansür ve yasaklamalar var. En tehlikelisi otosansürün yaygınlaşması konusunda mesleğimiz çok ciddi sorunlarla karşı karşıya. Basın Özgürlüğü Ödülü’nün Can Dündar’a verilmesi çok anlamlı” diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’ndeki ücretsiz etkinlik, bugün saat 20.00’de başlayacak. Tören için saat 19.15’te belediye önünden, 19.30’da Karşıyaka İskele önünden otobüs kaldırılacak. Soğuk Heykel Atölyesi sanatçıları da törende bir gösteri yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler