Ankara katliamında hayatını kaybedenlere veda

Ankara katliamında hayatını kaybedenlere veda

Yayınlanma: 11.10.2015 - 16:33
Abone Ol google-news

Bombalı saldırının kurbanlarından Korkmaz Tedik, cemevinden uğurlandı

ANKARA'da dün meydana gelen bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 95 kişi arasındaki Korkmaz Tedik'in cenazesi, Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. Dün Ankara'daki miting öncesinde düzenlenen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden EMEP Genel Yönetim Kurulu üyesi Korkmaz Tedik için Ankara Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene HDP Eş Genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, sivil toplum örgütü yönetici ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Demirtaş ve Yüksekdağ, Tedik'in ailesine başsağlığı diledi. Tedik'in tabutu cemevinin bahçesine omuzlarda taşınarak getirilmesinin ardından yakınları gözyaşı döktü. Törende Korkmaz Tedik'in babası Erdoğan Tedik, yaptığı konuşmada, "Bunlar ülkede savaş çıkartmaya, halkları birbirine düşürmeye, azınlıkları birbirleriyle buluşturmamaya çalışıyorlar. Ama biz buluşacağız" dedi. Törenin ardından Tedik'in cenazesi, götürüldüğü Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ankara'daki saldırıda ölen Ali Deniz Uzatmaz toprağa verildi

ANKARA'da düzenlenen bombalı saldırıda yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali Deniz Uzatmaz, memleketi Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde toprağa verildi.

Ankara'da Gar Meydanı'nda düzenlenen bombalı saldırıda yaşımını yitirenlerden Ali Deniz Uzatmaz'ın cenazesi, Mersin'de oturan ailesi tarafından teslim alınarak memleketleri Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'ne getirildi. Mersin'de muhasebeci, 2 çocuklu Ogün ve Nebahat çiftinin en büyük oğlu Ali Deniz Uzatmaz için ilçeye bağlı Narlı Mahallesi'ndeki cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Uzatmaz'ın annesi Nebahat, babası Ogün, tek erkek kardeşi Umut, yakınları, arkadaşları ve CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ile HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul'un yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Uzatmaz'ın cenazesi, burada kılınan cenaze namazı ardından Osmandede Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

ÜNİVERSİTEYİ KAZANMIŞTI

Tek erkek kardeşi bulunan Ali Deniz Uzatmaz'ın bu yıl Mersin Üniversitesi Elektrik Bölümü'nü kazandığı ve okula kayıt yaptırdığı belirtildi. Cenaze töreninde oğlunun tabutuna sarılan annesi Nebahat ve babası Ogün ile kardeşi Umut uzun süre gözyaşı döktü.

 

Ankara'daki patlamada ölen üniversiteli genç Denizli'de defnedildi

ANKARA'da cumartesi günü düzenlenmesi planlanan 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingine katılmak üzere gelenlerin toplandığı Tren Garı Kavşağı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Gökhan Akman, Denizli'nin Çameli İlçesi'ne bağlı Kızılyaka Mahallesi'nde toprağa verildi. Cenaze törenine katılmak isteyen bir grup Emek Partisi (EMEP) üyesi, ilçe girişinde önlem alan güvenlik güçleri tarafından kente alınmadı.

ANKARA Tren Garı Kavşağı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlerden inşaat işçisi 57 yaşındaki Nizamettin Bağışçılar, Saruhanlı'nın Mütevelli Mahallesi'nde toprağa verildi. Cenazede hükümete ve Cumhurbaşkanı'na tepki sloganları atıldı.

Ankara'da KESK, DİSK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği'nin düzenlediği Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'nin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamada ölen evli 5 çocuk babası Nizamettin Bağışçılar'ın cenazesi, bu sabah, karayoluyla Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ne bağlı Mütevelli Mahallesi'ne getirildi. Bağışçılar'ın cenazesi önce, helalik alınması için evinin önüne götürüldü. Nizamettin Bağışçılar'ın çocukları Ersin Bağışçılar, Ergin Bağışçılar, Heybet Bağışçılar, Gurbet Bağışçılar ve Özgün Bağışçılar ile eşi gözyaşlarını tutamadı.

3 BİN KİŞİ UĞURLADI

Yaklaşık 3 bin kişi, Bağışçılar'ı uğurlamak için evinin önüne akın etti. Helallik alındıktan sonra Bağışçılar'ın sarı, kırmızı ve yeşil renkte örtüyle sarılan tabutu omuzlara alınıphükümet ve Cumhurbaşkanı'na tepki sloganları eşliğinde yaklaşık 700 metre mesafedeki Çamlıca Camisi'ne taşındı. Ailesi Kürtçe ağıtlar yaktı. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Nizamettin Bağışçılar, Mütevelli Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bağışçılar'ın defnedilmesinin ardından cenaze törenine katılanlar sessizce dağıldı.

 

Bombalı saldırıda ölen Metin Kürklü memleketi Merzifon'da toprağa verildi

ANKARA’daki mitingde bombalı saldırıda ölen Metin Kürklü, memleketi Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde toprağa verildi.

Ankara Tren Garı Kavşağı'nda meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler arasında bulunan Metin Kürklü için bugün memleketi Amasya’nın Merzifon İlçesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Harmanlar Mahallesi'ndeki evinin önünden alınan Metin Kürklü’nün cenazesi, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii’ne getirildi. Kürklü’nün cenazesi, burada öğleleyin kılınan cenaze namazı ardından Merzifon Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı cenaze töreninde CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tüncer de yer aldı.

KASIM OTUR TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara’da 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingine katılanlara yönelik saldırıda ölenlerden 11 Malatyalı'dan Canberk Bakış, Kasım Otur Mehmet Hayta, Eren Akın'ın cenazeleri kente getirildi, bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Canberk Bakış sabah saatlerinde Beydağı Mahallesi'nde toprağa verildi. Öğlele saatlerinde ise Kasım Otur yakınlarının gözyaşları arasında Malatya Şehir mezarlığında toprağa verildi. Mehmet Hayta için ikindide cenaze töreni yapılacak.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya HDP 1'inci sıra milletvekili adayı Aydın Erdoğan, Malatya MHP 1'inci sıra Milletvekili adayı Fikret Şinasi Kazancıoğlu ve yakınlarının katıldığı cenaze töreninde çok sayıda polis güvenlik önlem aldı. Cenaze namazı ardından bir grup "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" ve çeşitli sloganlar atarak Kasım Otur’un cenazesini son yolculuğuna uğurladı.

CENAZESİ MEZARLIĞA TRAKTÖR RÖMORKUNDA GÖTÜRÜLDÜ


Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde devlet demir yollarında çalışan evli 3 çocuk babası işçi 45 yaşındaki Fevzi Sert'in cenazesi, otopsinin ardından teslim edildiği yakınları tarafından Adana'nın Kozan İlçesi'ne bağlı, Ayşehoca Mahallesi'ne getirildi.
Fevzi Sert'in cenazesi, ailesi yıllar önce Adana'ya göç ettiği için amcasının oğlu Selman Sert'in evine götürüldü. Evin avlusunda cenaze yıkama aracında yıkanan Fevzi Sert'in cenazesi daha sonra omuzlara alındı. Bir süre omuzlarda taşınan Fevzi Sert'in cenazesi, ambulansa konulmak istendi. Ancak yolun çamurlu olması nedeniyle cenaze traktörün arkasındaki römorka konuldu. Fevzi Sert, götürüldüğü mahalle mezarlığına gözyaşları arasında toprağa verildi. Sert'in cenaze törenine İskenderun'dan mesai arkadaşları da katıldı. Sert ailesinin aslen Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nden olduğu ancak yaklaşık 80 yıl önce Kozan İlçesi'nin Ayşehoca Mahallesi'ne yerleştiği bildirildi.

HDP'Lİ VEKİL ADAYININ CENAZESİNE KATILMAK İÇİN YÜZLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ


Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden HDP İstanbul 1. Bölge 16. Sıra Milletvekili Adayı Kübra Meltem Mollaoğlu'nun cenaze törenine katılmak için yüzlerce kişi Kadıköy'den, Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'na yürüdü.
Kadıköy'de bulunan Ayrılıkçeşmesi Marmaray Durağı'nda saat 14.30'da bir araya gelen grup, buradan yürüyüşe geçti. Grup, yürüyüş sırasında sloganlar atarak Ankara'da yaşanan terör saldırısını protesto etti. Ellerinde "Barış isteği katledildi, unutmayacağız" yazılı pankartları taşıyan grup, Kübra Meltem Mollaoğlu'nun defnedileceği Karacaahmet Mezarlığı'na geldi. Yürüyüş sırasında polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

Ankara'da hayatını kaybeden Sarigül Tüylü son yolculuğuna uğurlandı

ANKARA'da meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Sarıgül Tüylü, Kağıthane Cemevi'nde düzenlenecek cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Ev hanımı olan Tüylü'nün, evli ve 2 erkek çocuk annesi olduğu öğrenildi. HDP Sarıyer İlçe Teskilatı üyesi olan Tüylü'nün cenazesine HDP Milletvekilleri Garo Paylan ile Erdal Ataş da katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler