‘Suruç soruşturması daha çok seçim görür’

20 Temmuz’daki katliamla ilgili üç ayda ilerleme kaydedilemedi. Avukat Uçar, ‘Soruşturmayı savcı değil Emniyet yürütüyor; dosya savcıda yok’ diyor

Yayınlanma: 12.10.2015 - 07:06
Abone Ol google-news

Ankara’daki bombalı saldırının Diyarbakır ve Suruç’taki bombalı saldırılarla benzer yönleri tartışılırken Suruç’ta 33 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili soruşturmada skandallar bitmiyor. Soruşturmayı yürüten savcı İhsan Güngör’ün kendilerine “Bu dosya daha çok seçim görür” dediğini aktaran avukat Sezin Uçar, dosyanın savcıda değil Emniyet’te olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Suruç için Adalet Platformu adına geçen cuma günü soruşturmayı yürüten Şanlıurfa Cumhuriyet Savcısı İhsan Güngör ile görüşen avukat Sezin Uçar’dan çarpıcı bir iddia geldi. Avukat Uçar, geçen ay savcılığa verdikleri soruşturma ile ilgili taleplerini içeren dilekçe ile ilgili görüştükleri savcı Güngör’ün “gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle” herhangi bir bilgi veya belge veremeyeceğini söylediğini anlattı.

Savcı Güngör’ün “Taleplerin hepsini karşıladım, gerekli yazışmaları yaptım ama size hiçbir belge gösteremem” dediğini belirten Uçar, kısıtlama kararı olsa bile bazı belgelerin kendilerine verilmesinin kanuni zorunluluk olduğunu hatırlattıklarında ise savcının “Dosya Emniyet’ten daha bana gelmedi ki size vereyim” dediğini aktardı.

Uçar, Suruç’ta katliamın olduğu gün yayın yasağı getirildiğini ve hemen ardından da dosya için gizlilik kararı alındığını hatırlatarak “Şimdi Ankara’daki saldırıda da ilk iş yayın yasağı getirilmesi oldu. Suruç’ta failler yakalansaydı Ankara’daki saldırı yaşanmayabilirdi” dedi. Bu arada Suruç katliamında hayatını kaybedenlerden İsmet Şeker’in üzerinde Kobane’ye götürülmek üzere toplanan 28 bin TL tutarındaki yardım parasının da kaybolduğu iddia edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler