AKP'den sert sözlerle istifa etti!

İzmir Milletvekili İlhan İşbilen partisinden istifa etti.

Yayınlanma: 07.02.2014 - 14:31
Abone Ol google-news

AKP'de istifa depremi bitmek bilmiyor. AKP içindeki cemaate yakın isimlerden olan İzmir Milletvekili İhsan İşbilen, sert ifadeler kullanarak partisinden istifa etti.

VİDEO: İŞBİLEN'İN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İşte İşbilen'in istifa konuşmasından satırbaşları

- Güzel bir haberi veya güzel bir hadiseyi duyurmak için huzurlarınızda olmak isterdim. Ben Ak Parti’den İzmir milletvekili adayı olurken günün birinde çok üzücü şekilde partiden istifa kararı almak mecburiyetinde kalacağım aklıma gelmezdi.

- Hizmet camiası, inlere benzetildi. Eski bürokrat, yeni siyasetçi memleketi Erzurum'da 'kimsin sen' diyerek mide bulandırıcı ve tiksindirici bir konuşma yaptı.

- Başbakan Mayıs ayında ABD’deyken görüşmek istemedi mi? Görüşmek mümkün olmayınca Arınç’ı göndermedi mi?

- Zulümler, takibatlar öyle bir noktaya ulaştı ki vekil olmama rağmen evime dinleme cihazı konuldu. Eşimin ve kız kardeşimin vakfına baskı yaptılar. Allahın bunlara mukabelesi de ağır olur.

- 100 yılık geçmişi olan bir hizmet hareketine 11 yıllık geçmişi olan bir parti nasıl ‘biz varsak varsınız, yoksak yoksunuz’ diyebilir. Hele bir mümin nasıl bu kadar kolay söyler? Hizmet hareketi ortaya çıktığından bu yana Allah’ın inayeti ile bugünlere geldi. Allah’ın izni ilke aynı şekilde de yoluna devam edecek.

- Gelinen bu vahim aşamada, vicdani kararımla AK Parti'den istifa ediyorum. Allah'tan memleketimizi korumasını ve bir an öncede bu kaostan kurtarmasını niyaz ediyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler